Ant Group lægger sig fladt ned for kinesiske myndigheder: Nu planlægges store ændringer for selskabet

Jack Ma's fintech-selskab Ant Group ser alligevel ud til at kunne blive børsnoteret, hvis selskabet lever op til en række betingelser.

Den kinesiske fintech-virksomhed Ant Group planlægger nu at gennemføre en række i store ændringer af selskabet, skriver Wall Street Journal.

De nye planer for selskabet kommer efter, at de kinesiske myndigheder har åbnet for, at selskabet under visse betingelser kan genoptage sin børsnotering.

Ant Group var sidste år få dage fra en gigantisk børsnotering, som i sidste øjeblik blev aflyst, da stifteren af både Ant Group og Alibaba kom på kant med de kinesiske myndigheder.

I den forbindelse var Jack Ma som sunket i jorden i flere måneder, og først for nylig dukkede han op igen, da han gav en tale til en række skoleelever i en kinesisk provins.

Læs også: Efter flere måneder under jorden er Alibaba-stifter Jack Ma igen dukket op - i en skolegård

Centralbank-direktør åbner for børsnotering
Nu skriver blandt andet BBC, at direktøren for den kinesiske centralbank, Gang Yi, har åbnet for, at Ant Groups ønske om en børsnotering kan blive genovervejet, hvis selskabet lever op til en række unavngivne betingelser.

Samtidig skriver Wall Street Journal, at Jack Ma planlægger en større reorganisering af den fremadstormende fintech-virksomhed, der vil betyde, at selskabet i fremtiden vil blive underlagt større reguleringer.

Ifølge avisen vil Ant Group ifølge planen reelt set blive et finansielt holding-selskab, der bliver underlagt strengere kapitalkrav.

Selskabet har ifølge Wall Street Journal ellers tidligere undgået mange af de reguleringer, som traditionelle finansielle virksomheder, skulle leve op til.

Den nye plan er dog stadig under udarbejdelse, men ifølge Wall Street Journal kan planen ligge klar allerede det kinesiske nytår skydes ind i midten af februar.

Læs også: Hvad er der sket med Jack Ma? Her er historien om den flamboyante Alibaba-stifters storhed og fald

Mere end en milliard brugere
Ant Group udspringer af Alibaba-koncernen og står bag mobilbetalingsløsningen AliPay, der i Kina har mere end en milliard brugere.

Frem til juni 2020 har selskabet ifølge Wall Street Journal samlet set håndteret betalinger for mere end 100 billioner kroner.

Derudover håndterer selskabet korte lån for en halv milliard mennesker og sælger desuden forskellige forsikrings- og investeringsprodukter.

Læs også: Ant Group-stifter Jack Ma klar til at forære del af sit milliard-imperium til Kina efter politiske problemerPremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.