Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT Relation køber svensk database-selskab / Nana Bule formand for klima-udvalg under Dansk Industri / Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud

IT Relation køber svensk database-selskab. Nana Bule bliver formand for klima-udvalg under Dansk Industri. Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud. Antallet af kortbetalinger falder for første gang nogensinde. Svensk betalingstjeneste åbner i Danmark.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der på denne frost-kolde morgen er sammensat af Dan Jensen.

IT Relation køber svensk database-selskab

IT Relation køber det svenske database-selskab Emineo med 22 medarbejdere, der primært beskæftiger sig med Oracle og MySQL.

De bliver nu lagt sammen med IT Relation-selskabet Miracle42.

“Sammenlægningen skaber en førende nordisk Oracle-aktør med 120 medarbejdere og 60 dedikerede databaseeksperter i forretningsområdet Professional Services,” meddeler IT Relation.

Selskabet oplyser, at hverken kunder eller medarbejdere kommer til at mærke nogen form for ændringer i forbindelse med opkøbet af det svenske selskab, der har kontor i Stockholm.

IT Relation meddeler, at selskabet med det svenske opkøbet har yderligere ‘appetit på at udvide yderligere øst for Øresund.

Nana Bule bliver formand for klima-udvalg under Dansk Industri

Microsofts danske landechef, Nana Bule, skal som formand for nyt klimapolitisk udvalg under Dansk Industri forsøge at finde konkret løsninger i den grønne omstilling.

Til Børsen siger hun, at data og teknologi er helt afgørende, hvis vi skal forstå årsager og sammenhænge og sikre et fundament til at løse klima-udfordringerne.

“Der er ingen af os, der kan løse klimaudfordringerne alene. Vi har brug for teknologi til energieffektivisering og til at binde energiøkosystemet med vand, varme og vind sammen på en ny måde. Samarbejde på tværs af sektorer og partnerskaber er utrolig vigtigt, hvis vi skal lykkes,” siger Nana Bule til avisen.

Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud

Alphabet vil senere tirsdag amerikansk tid for første gang løfte sløret for, hvor stor Google Cloud-forretningen egentlig er.

Hidtil har Alphabet ikke opgivet de specifikke tal, og der er faktisk tale om lidt af et spændende vendepunkt for selskabet, som kommer efter en årrække med ret aggressiv investeren i cloud-forretningen.

Det regnes da også for givet, at Alphabet har taget beslutningen om at røbe tallet, fordi det er så stort, at der er noget at vise frem i forhold til konkurrenterne ovre ved eksempelvis Microsoft Azure og Amazon.

Faktisk kan det meget vel vise sig, at Google Cloud-forretningen allerede er større end Googles annonce-forretningen, som jo var været en kæmpe guldkalv for selskabet i mange år.

Alle de store cloud-leverandører har i den grad vind i sejlene for tiden. Du kan læse mere om Microsofts cloud-forretning her: Azure på vej til at blive Microsofts største produktområde: Haler ind på Office

Og du kan selvfølgelig læse mere om Alphabets regnskab på cw.dk, når det præsenteres.

Antallet af kortbetalinger falder for første gang nogensinde

Antallet af betalinger med betalingskort herhjemme dykker for første gang siden betalingskortene blev lanceret i Danmark i begyndelsen af 1980’erne.

Ifølge en ny opgørelse fra Nationalbanken var den samlede omsætning med dansk-udstedte betalingskort 0,9 procent lavere i 2020 end i 2019.

“Dermed har danskerne for første gang siden introduktionen af betalingskort i 1983 brugt deres betalingskort mindre end året før,” lyder det fra Nationalbanken.

Normalt stiger forbruget med omkring fem procent om året.

Ifølge opgørelsen har der især været færre betalinger til oplevelsesindustrien, hvor kort-omsætningen er faldet med hele 36,1 procent.

Til gengæld er kort-omsætningen til supermarkeder og bolig-branchen steget.

Du finder hele opgørelsen fra Nationalbanken her.

Svensk betalingstjeneste åbner i Danmark

Den svenske betalingstjeneste Paynova åbner i Danmark samt en række øvrige lande, der tæller Finland, Tyskland, Holland, Norge og Østrig, meddeler selskabet.

Paynova er blandt andet tilgængelig via PayPals betalingsplatform. Selskabet står bag en såkaldt BNPL-løsning. Det står for ‘Buy Now Pay Later.’

“Paynovas ekspansion i Danmark og Norge sker i samarbejde med den etablerede leverandør Collector,” meddeler det svenske selskab i en meddelelse, som du kan læse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere