Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: IT Relation køber svensk database-selskab / Nana Bule formand for klima-udvalg under Dansk Industri / Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud

IT Relation køber svensk database-selskab. Nana Bule bliver formand for klima-udvalg under Dansk Industri. Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud. Antallet af kortbetalinger falder for første gang nogensinde. Svensk betalingstjeneste åbner i Danmark.

Velkommen til tirsdagens morgen-briefing fra Computerworld, der på denne frost-kolde morgen er sammensat af Dan Jensen.

IT Relation køber svensk database-selskab

IT Relation køber det svenske database-selskab Emineo med 22 medarbejdere, der primært beskæftiger sig med Oracle og MySQL.

De bliver nu lagt sammen med IT Relation-selskabet Miracle42.

“Sammenlægningen skaber en førende nordisk Oracle-aktør med 120 medarbejdere og 60 dedikerede databaseeksperter i forretningsområdet Professional Services,” meddeler IT Relation.

Selskabet oplyser, at hverken kunder eller medarbejdere kommer til at mærke nogen form for ændringer i forbindelse med opkøbet af det svenske selskab, der har kontor i Stockholm.

IT Relation meddeler, at selskabet med det svenske opkøbet har yderligere ‘appetit på at udvide yderligere øst for Øresund.

Nana Bule bliver formand for klima-udvalg under Dansk Industri

Microsofts danske landechef, Nana Bule, skal som formand for nyt klimapolitisk udvalg under Dansk Industri forsøge at finde konkret løsninger i den grønne omstilling.

Til Børsen siger hun, at data og teknologi er helt afgørende, hvis vi skal forstå årsager og sammenhænge og sikre et fundament til at løse klima-udfordringerne.

“Der er ingen af os, der kan løse klimaudfordringerne alene. Vi har brug for teknologi til energieffektivisering og til at binde energiøkosystemet med vand, varme og vind sammen på en ny måde. Samarbejde på tværs af sektorer og partnerskaber er utrolig vigtigt, hvis vi skal lykkes,” siger Nana Bule til avisen.

Alphabet på vej til at røbe størrelsen på Google Cloud

Alphabet vil senere tirsdag amerikansk tid for første gang løfte sløret for, hvor stor Google Cloud-forretningen egentlig er.

Hidtil har Alphabet ikke opgivet de specifikke tal, og der er faktisk tale om lidt af et spændende vendepunkt for selskabet, som kommer efter en årrække med ret aggressiv investeren i cloud-forretningen.

Det regnes da også for givet, at Alphabet har taget beslutningen om at røbe tallet, fordi det er så stort, at der er noget at vise frem i forhold til konkurrenterne ovre ved eksempelvis Microsoft Azure og Amazon.

Faktisk kan det meget vel vise sig, at Google Cloud-forretningen allerede er større end Googles annonce-forretningen, som jo var været en kæmpe guldkalv for selskabet i mange år.

Alle de store cloud-leverandører har i den grad vind i sejlene for tiden. Du kan læse mere om Microsofts cloud-forretning her: Azure på vej til at blive Microsofts største produktområde: Haler ind på Office

Og du kan selvfølgelig læse mere om Alphabets regnskab på cw.dk, når det præsenteres.

Antallet af kortbetalinger falder for første gang nogensinde

Antallet af betalinger med betalingskort herhjemme dykker for første gang siden betalingskortene blev lanceret i Danmark i begyndelsen af 1980’erne.

Ifølge en ny opgørelse fra Nationalbanken var den samlede omsætning med dansk-udstedte betalingskort 0,9 procent lavere i 2020 end i 2019.

“Dermed har danskerne for første gang siden introduktionen af betalingskort i 1983 brugt deres betalingskort mindre end året før,” lyder det fra Nationalbanken.

Normalt stiger forbruget med omkring fem procent om året.

Ifølge opgørelsen har der især været færre betalinger til oplevelsesindustrien, hvor kort-omsætningen er faldet med hele 36,1 procent.

Til gengæld er kort-omsætningen til supermarkeder og bolig-branchen steget.

Du finder hele opgørelsen fra Nationalbanken her.

Svensk betalingstjeneste åbner i Danmark

Den svenske betalingstjeneste Paynova åbner i Danmark samt en række øvrige lande, der tæller Finland, Tyskland, Holland, Norge og Østrig, meddeler selskabet.

Paynova er blandt andet tilgængelig via PayPals betalingsplatform. Selskabet står bag en såkaldt BNPL-løsning. Det står for ‘Buy Now Pay Later.’

“Paynovas ekspansion i Danmark og Norge sker i samarbejde med den etablerede leverandør Collector,” meddeler det svenske selskab i en meddelelse, som du kan læse her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere