Artikel top billede

(Foto: Telenor/PR)

Telenor har landet 38.000 nye mobilkunder på et år i Danmark - driftsoverskud nærmer sig en milliard kroner

Antallet af mobilkunder i Danmark er steget med 38.000 i 2020, meddeler Telenor, som lander et driftsoverskud på næsten en milliard kroner på den danske forretning.

Telenors danske forretning har haft et ganske solidt år trods Covid-19-nedlukning, meddeler selskabet, der netop har offentliggjort årsregnskab.

Det betyder, at Telenor nu har omkring 1,7 millioner mobil-kunder i Danmark.

Telenors omsætning er steget solidt i 2020, hvor den samlede omsætning lander på knap 3,9 milliarder kroner.

Det svarer til en stigning på omkring 8,3 procent i forhold til 2019, hvor Telenor i Danmark omsatte for godt 3,6 milliarder kroner.

Den klart største del af forretningen er salg af mobil-abonnementer fulgt af salg af internet- og tv-løsninger.

“Særligt antallet af nye kunder på højhastighedsbredbånd har været støt stigende gennem 2020, og Telenor er i dag i stand til at tilbyde højhastighedsbredbånd på 2,5 millioner adresser og er en af de største udbydere på området,” meddeler Telenor.

Dansk landechef Lars Thomsen siger, at han er ‘meget tilfreds’ med resultatet for 2020.

“Vores omsætning har i sagens natur været påvirket af Covid-19 og af, at vi har måttet holde vores butikker lukkede i store dele af året og haft lavere roamingtrafik. Men vi står på et solidt fundament, og jeg meget tilfreds med, at vi i 2020 formår at realisere vores ambition om at øge kundebasen, skabe højere loyalitet blandt vores kunder og øge indtjeningsgraden,” siger han.

Selskabet peger på, at driftsindtjeningen i den danske forretning er steget med ni procent til knap en milliard kroner på grund af det effektiviserings- og moderniserings-program, som selskabet iværksatte for et par år siden.

Det har blandt andet ført til organisations-ændringer.

Selskabet meddeler desuden, at det i 2020 har investeret i udvikling og udrulning af en række nye produkter - herunder udrulning af 5G og opgradering af mobilnetværket til fordel for 4G og 5G.

Alle Telenors 4.300 master i Danmark skal således opgraderes over de kommende år.

Du finder hele Telenors regnskab her.

Læs også:

Telenor siger farvel til 58 ansatte i ny fyringsrunde

Telenor får adgang til 80.000 adresser på Fyn

Telenor får torsdag fiber-adgang til kvart million danske husstande - flere tusinder vil komme til i de kommende måneder

Staten og Telenor strides om telefonregning på 85 millioner kroner