Artikel top billede

Elon Musk klar til at sende civile personer i rummet: Skal afsted inden nytår

Elon Musks rum-selskab SpaceX gør klar til at sende en besætning bestående af ‘almindelige mennesker’ i kredsløb inden årets udgang.

Der er almindeligvis knald på, når super-iværksætteren Elon Musk beslutter sig for noget. Det gælder også rumfart.

Visionen om at sende civile personer i rummet på en form for rum-turisme har længe været fremherskende blandt nogle af verdens rigeste mennesker, der også ‘leger’ med rumfarts-projekter.

Nu skrider Elon Musk til handling. Han meddeler, at hans rum-firma SpaceX inden årets udgang vil sende de første rumturister i kredsløb rundt om jorden.

De skal opsendes med en af SpaceX’s genbrugelige og efterhånden velafprøvede Falcon 9-raketter på en mission, som selskabet kalder for Inspiration4.

SpaceX kalder missionen for ‘verdens første fuldt kommercielle astronaut mission til kredsløb.’

Skipper på missionen bliver den amerikanske tech-milliardær Jared Isaacman, der også kommer til at finansiere turen.

Han er ikke grebet helt ud af den blå luft, i det han han i en årrække har været pilot og fløjet for blandt andet luftakrobatik-holdet Black Diamond Jet Team.

Han betaler hele turen for de i alt fire besætningsmedlemmer, som der er plads til på raketten.

De tre pladser vil blive doneret til det, som SpaceX kalder for ‘personer fra den almindelige offentlighed.’

Jared Isaacman har reserveret en plads til en kunder i hans selskab Shift4Payments, som vil blive udvalgt af en jury.

Desuden vil en passagerer blive udvalgt via lodtrækning blandt personder, der donerer penge til St. Judes Children Research Hospital i det sydlige USA ud fra et lodtræknings-system, hvor en donation på 10 dollar giver 100 lod i bøtten, som der skal trækkes lod fra.

Den sidste rumpassager bliver en ‘St. Jude ambassadør. der eksemplificerer den modige vision, som St. Jude bygger på,’ som det hedder.

Inden de kan tage plads i raketten, skal de gennemgå kurser i blandt andet nødberedskab, indgang og udgang af raketten, rumdragt-funktioner og lignende, ligesom de skal gennemgå forskellige træninger i simulatorer.

“Denne mission giver mulighed for adgang til almindelige mennesker, der drømmer om at komme i rummet,” lyder det fra SpaceX.

Elon Musk-selskabet har tidligere transporteret astronauter til den internationale rumstation.

Læs også:

Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet

SpaceX leverer fornuftige internet-hastigheder fra rummet - og Elon Musk lover de snart bliver langt bedre

Så kom de første test-resultater: Så hurtig er Elon Musks satellit-bredbånd




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere