Elon Musk klar til at sende civile personer i rummet: Skal afsted inden nytår

Elon Musks rum-selskab SpaceX gør klar til at sende en besætning bestående af ‘almindelige mennesker’ i kredsløb inden årets udgang.

Der er almindeligvis knald på, når super-iværksætteren Elon Musk beslutter sig for noget. Det gælder også rumfart.

Visionen om at sende civile personer i rummet på en form for rum-turisme har længe været fremherskende blandt nogle af verdens rigeste mennesker, der også ‘leger’ med rumfarts-projekter.

Nu skrider Elon Musk til handling. Han meddeler, at hans rum-firma SpaceX inden årets udgang vil sende de første rumturister i kredsløb rundt om jorden.

De skal opsendes med en af SpaceX’s genbrugelige og efterhånden velafprøvede Falcon 9-raketter på en mission, som selskabet kalder for Inspiration4.

SpaceX kalder missionen for ‘verdens første fuldt kommercielle astronaut mission til kredsløb.’

Skipper på missionen bliver den amerikanske tech-milliardær Jared Isaacman, der også kommer til at finansiere turen.

Han er ikke grebet helt ud af den blå luft, i det han han i en årrække har været pilot og fløjet for blandt andet luftakrobatik-holdet Black Diamond Jet Team.

Han betaler hele turen for de i alt fire besætningsmedlemmer, som der er plads til på raketten.

De tre pladser vil blive doneret til det, som SpaceX kalder for ‘personer fra den almindelige offentlighed.’

Jared Isaacman har reserveret en plads til en kunder i hans selskab Shift4Payments, som vil blive udvalgt af en jury.

Desuden vil en passagerer blive udvalgt via lodtrækning blandt personder, der donerer penge til St. Judes Children Research Hospital i det sydlige USA ud fra et lodtræknings-system, hvor en donation på 10 dollar giver 100 lod i bøtten, som der skal trækkes lod fra.

Den sidste rumpassager bliver en ‘St. Jude ambassadør. der eksemplificerer den modige vision, som St. Jude bygger på,’ som det hedder.

Inden de kan tage plads i raketten, skal de gennemgå kurser i blandt andet nødberedskab, indgang og udgang af raketten, rumdragt-funktioner og lignende, ligesom de skal gennemgå forskellige træninger i simulatorer.

“Denne mission giver mulighed for adgang til almindelige mennesker, der drømmer om at komme i rummet,” lyder det fra SpaceX.

Elon Musk-selskabet har tidligere transporteret astronauter til den internationale rumstation.

Læs også:

Elon Musk overhaler Jeff Bezos og er nu verdens rigeste person

Microsoft indgår partnerskab med SpaceX: Nye Azure-datacentre skal have leveret internet fra rummet

SpaceX leverer fornuftige internet-hastigheder fra rummet - og Elon Musk lover de snart bliver langt bedre

Så kom de første test-resultater: Så hurtig er Elon Musks satellit-bredbånd
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.