Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Billede: Alexander Haslund.

Statens It er blandt de bedste statslige organisationer til at holde fast på de ansatte: "Vi ved godt, at vi ikke kan konkurrere på løn. Vi skal konkurrere på noget andet"

Løn 2021: Blandt statslige organisationer er der ikke mange, der formår at fastholde sine medarbejdere bedre end Statens It, fortæller direktør Michael Ørnø til Computerworld. "Der er ikke mange institutioner i staten, der har så lidt medarbejderudskiftning som Statens It," siger han. Her er hans forklaring.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Michael Ørnø's holdning til lønniveauet i den danske it-sektor
  • Hvad Statens It er nødt til at konkurrere på i stedet for løn
  • Hvor høj fastholdelsesgrad Statens It har
  • Hvordan Statens It forsøger at få it-kompetencer ind i organisationen
1.085
5:30 min
"Hvis ens arbejdsliv handler om at tjene flest mulige penge, er det nok ikke hos os, man skal søge ansættelse."

Sådan siger Michael Ørnø, direktør for Statens It, til Computerworld.

Ordene falder efter, at Michael Ørnø er blevet bedt om at forholde sig til lønforskellen mellem det private og det offentlige, når det kommer til de eftertragtede it-folk.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Glem Tesla for en stund: Polestar 2 har det, der skal til for at blive danskernes elbils-favorit

Artikel teaser billede 1 Premium-indhold

Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

André Rogaczewski om at udvikle corona-apps til det offentlige: Det er øretævernes holdeplads - du skal ikke gøre det for pengenes skyld

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

IBM indfører ny betalingsmodel for mainframes for anden gang på 20 år: Skal være mere ‘cloud-agtig’


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.