Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Computerworld retter: cBrain ligger alligevel ikke helt i bund på lønlisten blandt ESDH-leverandører

Løn 2021: Computerworld har gjort cBrain uret i vores store lønundersøgelse. Det skyldes en beklagelig fejlregistrering.

Løn 2021: Computerworlds store analyse af lønniveauet i it-branchen har i den grad givet genlyd, og mange har læst artiklerne.

Foreløbig har vi skrevet om lønniveauet blandt it-forhandlerne, i teleselskaberne, blandt ERP-leverandørerne, ESDH-leverandørerne, pc- og hardwareproducenterne og senest blandt selskaber, der sælger CMS-systemer og digital markedsføring.

Du kan se en datosorteret liste over alle Løn 2021-artiklerne her: https://www.computerworld.dk/løn2021

Der er da også virkelig stor forskel på top- og bund-niveau.

Beregningerne af de gennemsnitlige personaleomkostninger per medarbejder i de godt 800 virksomheder i undersøgelsen rækker fra flere millioner kroner om året til få hundrede tusinde kroner.

Beklagelig fejl

Der har dog desværre sneget sig en fejl ind i beregningen, når det gælder ESDH-leverandøren cBrain. Det beklager vi.

Ifølge vores datasæt, som bygger på de officielle indberetninger af regnskabsdata, bogførte cBrain personaleomkostninger i 2019 på godt 48 millioner kroner svarende til cirka 495.000 kroner per fuldtidsansat. Dermed landede cBrain nederst på listen.

Det passer bare ikke, for cBrain bogfører godt 15 millioner kroner af lønomkostningerne som udviklingsomkostninger, så det reelle beløb for personaleomkostninger i 2019 var altså godt 63 millioner kroner svarende til 652.659 kroner per fuldtidsansat.

Det betyder, at cBrain kravler fem pladser op på listen. Bundplaceringen tilhører nu selskabet Workpoint med personaleomkostninger på godt 540.000 kroner om året i gennemsnit.

Her finder du den opdaterede artikel om lønniveauet blandt EDH- og ESDH-leverandørerne: Så lidt bruger danske ESDH-leverandører på lønomkostninger til deres medarbejdere

Artiklen indeholder også et nyt punktdiagram, som viser sammenhængen mellem personaleomkostninger per medarbejder og resultat af primær drift pr. medarbejder for virksomhederne i EDH- og ESDH-branchen.

Computerworld beklager fejlen.

Skriv til os, hvis du støder på et tilsvarende problem

Problemet med, at nogle virksomheder bogfører en del af personaleomkostningerne andre steder i regnskabet og derved opgiver et - i denne sammenhæng - misvisende beløb som samlede personaleomkostninger, er ikke ukendt.

Computerworld har ved en gennemgang af beregningsresultaterne fanget en del og justeret beregningen. Men jo altså ikke fundet alle.

Vi hører meget gerne om det, hvis vi har gjort andre selskaber uret i beregningen og for at gøre det nemt, har vi oprettet en særlig mailadresse til det. Skriv til os på datakorrektion@cw.dk, så tager vi fat i det med det samme.

Nederst på siden finder du den opdaterede liste med EDH- og ESDH-leverandørerne.