Artikel top billede

Total tørke på grafikkort-markedet får Nvidia til at genoplive gamle grafikkort-modeller

Nvidia hiver nu næsten fem år gamle grafikkort fra programmet, støver dem af, og sender dem ud på markedet, for at imødekomme en grafikkort-efterspørgsel, som udbuddet slet ikke kan leve op til.

Manglen på grafikkort er blevet så omfattende, at Nvidia nu hiver det efterhånden tre generationer gamle GTX 1050 Ti ud af pensionen, for at slukke markedets grafikkort-tørst. Det skriver netmediet Videocardz.

Selvom de første GTX 1050 Ti kort blev lanceret helt tilbage i efteråret 2016, er såkaldte AIB-partnere, som sammenstykker systemer til videresalg, nu så trængte, at det aldrende grafikkort igen er aktuelt.

Det er særligt de mere budgetvenlige kort, der er efterspørgsel efter, men da GTX 1050 Ti blot er udstyret med fire gigabyte vram, er det ikke længere interessant til udvinding af kryptovalutaer som Ethereum, hvilket sætter dæmper på efterspørgslen.

Trækket kan tage toppen af efterspørgslen i et marked som både AMD og Nvidia har erkendt er særdeles presset. Begge grafikkortspecialister forventer først at se bedringer i anden halvdel af 2021.

Se også: Ventetiden på et nyt grafikkort er langt fra ovre: AMD forventer et surt halvt år med flaskehalse

Kan sætte skub i produktudviklingen

Mens verden hungrer efter de regnekraftige kort, overvejer Nvidia at skabe en produktkollektion af kort henvendt til det særlige krypto-marked, hvis behovet skulle opstå.

Nvidias finanschef Colette Kress luftede idéen sidste måned: ”Hvis krypto efterspørgslen begynder eller vi oplever en vis efterspørgsel, kan vi benytte lejligheden til at sætte gang i en produktlinje, der kan møde krypto-minernes behov.”

Læs også: Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere