Artikel top billede

Total tørke på grafikkort-markedet får Nvidia til at genoplive gamle grafikkort-modeller

Nvidia hiver nu næsten fem år gamle grafikkort fra programmet, støver dem af, og sender dem ud på markedet, for at imødekomme en grafikkort-efterspørgsel, som udbuddet slet ikke kan leve op til.

Manglen på grafikkort er blevet så omfattende, at Nvidia nu hiver det efterhånden tre generationer gamle GTX 1050 Ti ud af pensionen, for at slukke markedets grafikkort-tørst. Det skriver netmediet Videocardz.

Selvom de første GTX 1050 Ti kort blev lanceret helt tilbage i efteråret 2016, er såkaldte AIB-partnere, som sammenstykker systemer til videresalg, nu så trængte, at det aldrende grafikkort igen er aktuelt.

Det er særligt de mere budgetvenlige kort, der er efterspørgsel efter, men da GTX 1050 Ti blot er udstyret med fire gigabyte vram, er det ikke længere interessant til udvinding af kryptovalutaer som Ethereum, hvilket sætter dæmper på efterspørgslen.

Trækket kan tage toppen af efterspørgslen i et marked som både AMD og Nvidia har erkendt er særdeles presset. Begge grafikkortspecialister forventer først at se bedringer i anden halvdel af 2021.

Se også: Ventetiden på et nyt grafikkort er langt fra ovre: AMD forventer et surt halvt år med flaskehalse

Kan sætte skub i produktudviklingen

Mens verden hungrer efter de regnekraftige kort, overvejer Nvidia at skabe en produktkollektion af kort henvendt til det særlige krypto-marked, hvis behovet skulle opstå.

Nvidias finanschef Colette Kress luftede idéen sidste måned: ”Hvis krypto efterspørgslen begynder eller vi oplever en vis efterspørgsel, kan vi benytte lejligheden til at sætte gang i en produktlinje, der kan møde krypto-minernes behov.”

Læs også: Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere