Artikel top billede

Total tørke på grafikkort-markedet får Nvidia til at genoplive gamle grafikkort-modeller

Nvidia hiver nu næsten fem år gamle grafikkort fra programmet, støver dem af, og sender dem ud på markedet, for at imødekomme en grafikkort-efterspørgsel, som udbuddet slet ikke kan leve op til.

Manglen på grafikkort er blevet så omfattende, at Nvidia nu hiver det efterhånden tre generationer gamle GTX 1050 Ti ud af pensionen, for at slukke markedets grafikkort-tørst. Det skriver netmediet Videocardz.

Selvom de første GTX 1050 Ti kort blev lanceret helt tilbage i efteråret 2016, er såkaldte AIB-partnere, som sammenstykker systemer til videresalg, nu så trængte, at det aldrende grafikkort igen er aktuelt.

Det er særligt de mere budgetvenlige kort, der er efterspørgsel efter, men da GTX 1050 Ti blot er udstyret med fire gigabyte vram, er det ikke længere interessant til udvinding af kryptovalutaer som Ethereum, hvilket sætter dæmper på efterspørgslen.

Trækket kan tage toppen af efterspørgslen i et marked som både AMD og Nvidia har erkendt er særdeles presset. Begge grafikkortspecialister forventer først at se bedringer i anden halvdel af 2021.

Se også: Ventetiden på et nyt grafikkort er langt fra ovre: AMD forventer et surt halvt år med flaskehalse

Kan sætte skub i produktudviklingen

Mens verden hungrer efter de regnekraftige kort, overvejer Nvidia at skabe en produktkollektion af kort henvendt til det særlige krypto-marked, hvis behovet skulle opstå.

Nvidias finanschef Colette Kress luftede idéen sidste måned: ”Hvis krypto efterspørgslen begynder eller vi oplever en vis efterspørgsel, kan vi benytte lejligheden til at sætte gang i en produktlinje, der kan møde krypto-minernes behov.”

Læs også: Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere