Artikel top billede

Et glimrende grafikkort som AMD's RX 6900 bliver fortsat svært at få fingre i de kommende måneder.

Ventetiden på et nyt grafikkort er langt fra ovre: AMD forventer et surt halvt år med flaskehalse

Udbuddet af AMD-grafikkort til gamere og low-end pc'er kommer ikke til at matche efterspørgslen lige foreløbigt, oplyser grafik-giganten,

Den verdensomspændende mangel på grafikkort ser ikke ud til at blive bedre i de kommende måneder.

Tværtimod indikerer seneste meldinger fra grafikkæmpen AMD, at der først kan forventes en bedring en gang i den anden halvdel af 2020.

Det fremgår af et gruppeinterview med AMD’s administererende direktør Lisa Su, hvor hun forventer ’stramhed’ i marked de kommende måneder:

”Industrien har behov for at øge den overordnede produktionskapacitet. Og vi oplever en vis stramhed i markedet igennem årets første semester,” noterer hun.

Det skriver it-mediet ZDNet.

Rammer forbrugerne hårdt

Det er særligt de mere forbrugervendte segmenter af pc-markedet, som står til at blive ramt af flaskehalse i den nærmeste fremtid. Det fremgår af en præcisering fra AMD’s pressechef Drew Prairie.

”Vi forventer at se lommer af stramhed i low-end segmentet af pc-markedet samt i den bredere portefølje af gaming-produkter igennem første halvdel af året,” pointerer han i gruppeinterviewet.

Det er ikke kun grafikspecialisten AMD, der er berørt af vanskelighed med at møde efterspørgslen. Hos ærkerivalen Nvidia døjes der også med fremstillingskapaciteten, hvilket får selskabet til at overveje helt nye produktkategorier.

Læs også: Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategori