Artikel top billede

Et glimrende grafikkort som AMD's RX 6900 bliver fortsat svært at få fingre i de kommende måneder.

Ventetiden på et nyt grafikkort er langt fra ovre: AMD forventer et surt halvt år med flaskehalse

Udbuddet af AMD-grafikkort til gamere og low-end pc'er kommer ikke til at matche efterspørgslen lige foreløbigt, oplyser grafik-giganten,

Den verdensomspændende mangel på grafikkort ser ikke ud til at blive bedre i de kommende måneder.

Tværtimod indikerer seneste meldinger fra grafikkæmpen AMD, at der først kan forventes en bedring en gang i den anden halvdel af 2020.

Det fremgår af et gruppeinterview med AMD’s administererende direktør Lisa Su, hvor hun forventer ’stramhed’ i marked de kommende måneder:

”Industrien har behov for at øge den overordnede produktionskapacitet. Og vi oplever en vis stramhed i markedet igennem årets første semester,” noterer hun.

Det skriver it-mediet ZDNet.

Rammer forbrugerne hårdt

Det er særligt de mere forbrugervendte segmenter af pc-markedet, som står til at blive ramt af flaskehalse i den nærmeste fremtid. Det fremgår af en præcisering fra AMD’s pressechef Drew Prairie.

”Vi forventer at se lommer af stramhed i low-end segmentet af pc-markedet samt i den bredere portefølje af gaming-produkter igennem første halvdel af året,” pointerer han i gruppeinterviewet.

Det er ikke kun grafikspecialisten AMD, der er berørt af vanskelighed med at møde efterspørgslen. Hos ærkerivalen Nvidia døjes der også med fremstillingskapaciteten, hvilket får selskabet til at overveje helt nye produktkategorier.

Læs også: Stor efterspørgsel får priserne på grafikkort til at stige: Grafikgiganten Nvidia overvejer at lancere helt ny produkt-kategoriPremium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.