Artikel top billede

(foto: Dan Jensen)

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen

Microsoft køber en af verdens mest kendt udviklerplatforme, GitHub, for 7,5 milliarder dollar. Se selskabets plan med GitHub her.

Microsoft bekræfter, at selskabet køber udviklerportalen GitHub.

Selskabet betaler 7,5 milliarder dollar - små 50 milliarder kroner - for GitHub, og hele betalingen falder i Microsoft-aktier.

I forbindelse med opkøbet, der ventes at falde endeligt på plads omkring nytår, stopper GitHubs stifter, Chris Wanstrath, som direktør i GitHub.

Han bliver i stedet såkaldt ‘technical fellow’ i GitHub, hvor chefposten nu overtages af Nat Friedman, der tidligere har været CEO i Xamarin, som MIcrosoft købte i 2016.

“Sammen vil de to selskaber ‘empower developers to achieve more,’’ lyder det fra Microsoft med den vending, som topchef Satya Nadella har introduceret som det gennemgående mantra for Microsoft.

“Æraen båret af den intelligente sky er over os. Computing smelter sammen med verden og alle dele af vores hverdag og arbejde, og alle aspekter af vores samfund og økonomi transformeres af de digitale teknologier,” skriver Satya Nadella i en blogpost om opkøbet, som du kan læse her: Microsoft + GitHub = Empowering Developers.

“Denne nye tid bygges af udviklerne, der skriver verdens kode. Og GitHub er deres hjem,” skriver topchefen.

Ifølge Microsoft vil selskabets ejerskab af GitHub styrke udviklerarbejdet gennem hele udvikler-lifecyclen og sætte mere fart under erhvervslivets brug af GitHub, ligesom Microsofts egne udviklerværktøjer via GitHub nu kan komme ud til et større publikum, som det lyder fra Microsoft.

Især de to sidste punkter er interessante: Microsoft vil gå målrettet efter at få erhvervslivet til i større grad at anvende GitHubs enorme repositories og udvikler-kompetencer.

Og Microsoft vil anvende GitHub til at udviklerne til i højere grad at anvende selskabets egne udviklerværktøjer.

“Microsoft har været et udvikler-fokuseret selskab siden de allerførste produkter blev bygget. Vores core mission er at bygge teknologi til at bygge teknologi,” skriver Satya Nadella.

Microsoft understreger, at GitHub fortsat vil kunne fungere helt uafhængigt og fortsat skal levere en åben platform for alle udviklere i alle industrier.

Det er også nødvendigt, da Microsoft ikke nødvendigvis er den mest populære nye ejer blandt de mange open source-fokuserede udviklere, der i dag anvender GitHub.

“Vi anerkender det ansvar, som vi tager med denne aftale,” skriver Satya Nadella.

Ifølge ham vil Microsoft blot være kustode for GitHub-fællesskabet.

“Vi vil altid lytte til feedback fra udviklerne og investere i både det fundamentale og det nye,” skriver han.

Læs også: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere