Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen

Microsoft køber en af verdens mest kendt udviklerplatforme, GitHub, for 7,5 milliarder dollar. Se selskabets plan med GitHub her.

Microsoft bekræfter, at selskabet køber udviklerportalen GitHub.

Selskabet betaler 7,5 milliarder dollar - små 50 milliarder kroner - for GitHub, og hele betalingen falder i Microsoft-aktier.

I forbindelse med opkøbet, der ventes at falde endeligt på plads omkring nytår, stopper GitHubs stifter, Chris Wanstrath, som direktør i GitHub.

Han bliver i stedet såkaldt ‘technical fellow’ i GitHub, hvor chefposten nu overtages af Nat Friedman, der tidligere har været CEO i Xamarin, som MIcrosoft købte i 2016.

“Sammen vil de to selskaber ‘empower developers to achieve more,’’ lyder det fra Microsoft med den vending, som topchef Satya Nadella har introduceret som det gennemgående mantra for Microsoft.

“Æraen båret af den intelligente sky er over os. Computing smelter sammen med verden og alle dele af vores hverdag og arbejde, og alle aspekter af vores samfund og økonomi transformeres af de digitale teknologier,” skriver Satya Nadella i en blogpost om opkøbet, som du kan læse her: Microsoft + GitHub = Empowering Developers.

“Denne nye tid bygges af udviklerne, der skriver verdens kode. Og GitHub er deres hjem,” skriver topchefen.

Ifølge Microsoft vil selskabets ejerskab af GitHub styrke udviklerarbejdet gennem hele udvikler-lifecyclen og sætte mere fart under erhvervslivets brug af GitHub, ligesom Microsofts egne udviklerværktøjer via GitHub nu kan komme ud til et større publikum, som det lyder fra Microsoft.

Især de to sidste punkter er interessante: Microsoft vil gå målrettet efter at få erhvervslivet til i større grad at anvende GitHubs enorme repositories og udvikler-kompetencer.

Og Microsoft vil anvende GitHub til at udviklerne til i højere grad at anvende selskabets egne udviklerværktøjer.

“Microsoft har været et udvikler-fokuseret selskab siden de allerførste produkter blev bygget. Vores core mission er at bygge teknologi til at bygge teknologi,” skriver Satya Nadella.

Microsoft understreger, at GitHub fortsat vil kunne fungere helt uafhængigt og fortsat skal levere en åben platform for alle udviklere i alle industrier.

Det er også nødvendigt, da Microsoft ikke nødvendigvis er den mest populære nye ejer blandt de mange open source-fokuserede udviklere, der i dag anvender GitHub.

“Vi anerkender det ansvar, som vi tager med denne aftale,” skriver Satya Nadella.

Ifølge ham vil Microsoft blot være kustode for GitHub-fællesskabet.

“Vi vil altid lytte til feedback fra udviklerne og investere i både det fundamentale og det nye,” skriver han.

Læs også: Indblik: Derfor er GitHub-opkøb ualmindelig vigtig for Microsoft - her har du grundene til, at Microsoft køber
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere