Danske virksomheder skuffer under corona: Udnytter ikke mulighederne hos Amazon

Ifølge Dansk Industri står det sløjt til med den digitale eksport hos danske virksomheder, der under coronakrisen kan have gavn af de muligheder som digitale markedspladser tilbyder.

Det er kun hver 12. danske virksomheder, der gør brug af digitale handelsplatforme som eksempelvis Amazon, og det skuffer brancheorganisationen Dansk Industri.

”Det er skuffende få virksomheder, der eksporter via nettet. Især her under coronakrisen, hvor eksporten er hårdt ramt, er e-eksport en rigtig god mulighed,” siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst, ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon

Skuffende placering
En ny undersøgelse viser, at kendskabet til online markedspladser er stigende, og ifølge Dansk Industri har 79 procent af de danske virksomheder kendskab til markedspladserne.

Men alligevel er det kun 12 procent af virksomhederne, der anvender platformene. Det er en stigning på kun to procent-point siden 2018.

Samtidig indtager Danmark ifølge brancheorganisationen blot en 24. plads ud af 28 mulige, når det gælder muligheden for at eksportere via såkaldt e-eksport.

Læs også: Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Kan nå flere kunder med e-eksport
E-eksport betyder ifølge Dansk Industri, at virksomheder sælger deres varer digitalt til udlandet via egen webshop eller en digital markedsplads.

”Danmark er i høj grad et eksportland, og online markedspladser kan være en relevant vej ind på nye eksportmarkeder eller en måde at nå ud til flere kunder på eksisterende eksportmarkeder for danske virksomheder,” siger Sidsel Dyrholm Holst ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Sidsel Dyrholm Holst er det oplagt for virksomhederne at gribe muligheden for at sælge til udlandske kunder via nettet under coronakrisen, hvor restriktioner har fået nethandlen til at eksplodere i store dele af verden.

Læs også: Dansk firma sælger for millioner på Amazon, men er skeptisk over for Alibabas indtog i Europa: ”De skal stå rigtig tidligt op”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.