Artikel top billede

(Foto: Brett Jordan)

Danske virksomheder skuffer under corona: Udnytter ikke mulighederne hos Amazon

Ifølge Dansk Industri står det sløjt til med den digitale eksport hos danske virksomheder, der under coronakrisen kan have gavn af de muligheder som digitale markedspladser tilbyder.

Det er kun hver 12. danske virksomheder, der gør brug af digitale handelsplatforme som eksempelvis Amazon, og det skuffer brancheorganisationen Dansk Industri.

”Det er skuffende få virksomheder, der eksporter via nettet. Især her under coronakrisen, hvor eksporten er hårdt ramt, er e-eksport en rigtig god mulighed,” siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst, ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon

Skuffende placering

En ny undersøgelse viser, at kendskabet til online markedspladser er stigende, og ifølge Dansk Industri har 79 procent af de danske virksomheder kendskab til markedspladserne.

Men alligevel er det kun 12 procent af virksomhederne, der anvender platformene. Det er en stigning på kun to procent-point siden 2018.

Samtidig indtager Danmark ifølge brancheorganisationen blot en 24. plads ud af 28 mulige, når det gælder muligheden for at eksportere via såkaldt e-eksport.

Læs også: Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Kan nå flere kunder med e-eksport

E-eksport betyder ifølge Dansk Industri, at virksomheder sælger deres varer digitalt til udlandet via egen webshop eller en digital markedsplads.

”Danmark er i høj grad et eksportland, og online markedspladser kan være en relevant vej ind på nye eksportmarkeder eller en måde at nå ud til flere kunder på eksisterende eksportmarkeder for danske virksomheder,” siger Sidsel Dyrholm Holst ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Sidsel Dyrholm Holst er det oplagt for virksomhederne at gribe muligheden for at sælge til udlandske kunder via nettet under coronakrisen, hvor restriktioner har fået nethandlen til at eksplodere i store dele af verden.

Læs også: Dansk firma sælger for millioner på Amazon, men er skeptisk over for Alibabas indtog i Europa: ”De skal stå rigtig tidligt op”




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere