Danske virksomheder skuffer under corona: Udnytter ikke mulighederne hos Amazon

Ifølge Dansk Industri står det sløjt til med den digitale eksport hos danske virksomheder, der under coronakrisen kan have gavn af de muligheder som digitale markedspladser tilbyder.

Det er kun hver 12. danske virksomheder, der gør brug af digitale handelsplatforme som eksempelvis Amazon, og det skuffer brancheorganisationen Dansk Industri.

”Det er skuffende få virksomheder, der eksporter via nettet. Især her under coronakrisen, hvor eksporten er hårdt ramt, er e-eksport en rigtig god mulighed,” siger branchedirektør i DI Handel, Sidsel Dyrholm Holst, ifølge en pressemeddelelse.

Læs også: Amazon på vej til Norden: Her er syv gode råd til danske virksomheder, der vil sælge via Amazon

Skuffende placering
En ny undersøgelse viser, at kendskabet til online markedspladser er stigende, og ifølge Dansk Industri har 79 procent af de danske virksomheder kendskab til markedspladserne.

Men alligevel er det kun 12 procent af virksomhederne, der anvender platformene. Det er en stigning på kun to procent-point siden 2018.

Samtidig indtager Danmark ifølge brancheorganisationen blot en 24. plads ud af 28 mulige, når det gælder muligheden for at eksportere via såkaldt e-eksport.

Læs også: Dansk politiker kan blive Silicon Valleys næste store fjende i EU: “Som chefforhandler sidder man i en ganske magtfuld position”

Kan nå flere kunder med e-eksport
E-eksport betyder ifølge Dansk Industri, at virksomheder sælger deres varer digitalt til udlandet via egen webshop eller en digital markedsplads.

”Danmark er i høj grad et eksportland, og online markedspladser kan være en relevant vej ind på nye eksportmarkeder eller en måde at nå ud til flere kunder på eksisterende eksportmarkeder for danske virksomheder,” siger Sidsel Dyrholm Holst ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge Sidsel Dyrholm Holst er det oplagt for virksomhederne at gribe muligheden for at sælge til udlandske kunder via nettet under coronakrisen, hvor restriktioner har fået nethandlen til at eksplodere i store dele af verden.

Læs også: Dansk firma sælger for millioner på Amazon, men er skeptisk over for Alibabas indtog i Europa: ”De skal stå rigtig tidligt op”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.