Artikel top billede

Google ændrer udskældt betalingsmodel: Halverer gebyret for udvalgte udviklere

Efter massiv kritik fra en række udviklere ændrer Google nu sin betalingsmodel i app-butik. Dermed er der en markant rabat på vej til platformens udviklere.

Det bliver markant billigere for udviklere at sælge deres apps gennem Googles Play Store.

I hvert fald for den første million man tjener.

Google har nemlig valgt at ændre den udskældte model. Dermed vil it-giganten kun tage 15 procent af det udviklerne tjener gennem Play Store indtil man rammer én million dollar.

Det skriver CNBC.

Både Google og Apple har oplevet massiv kritik for sine høje gebyrer i deres app-butikker. Tidligere har man nemlig krævet 30 procent af alt hvad udviklerne tjener gennem App Store og Googles Play Store.

Apple har allerede valgt at halvere gebyret for udviklere, der tjener under én million om året gennem App Store. Den beslutninger følger Google nu også.

“Med denne ændring vil 99 procent af alle udviklere globalt, der sælger digitale varer på Play opleve en 50 procent reduktion i gebyret,” siger Googles VP Sameer Samat.

Spiludvikleren af det populære spil Fortnite, Epic Games, er gået forrest i kampen mod de to giganter. Først valgte Epic Games at lancere det populære spil uden for Googles Play Store. Samtidig har selskabet klaget over Apple til både de britiske og europæiske myndigheder.

Læs også:

Medie: EU-Kommissionen overvejer at åbne sag mod Apples udskældte betalingsmodel

England åbner sag mod Apple efter klager over uretfærdig betalingsmodel

Spiludvikler bag Fortnite klager til EU over Apples betalingsmodel: Apple opkræver alt for høj pris
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere