Artikel top billede

(Foto: IDG News Service)

England åbner sag mod Apple efter klager over uretfærdig betalingsmodel

De britiske myndigheder sætter gang i undersøgelse af Apples App Store, der beskyldes for uretfærdige vilkår.

Konkurrencemyndigheden i England har torsdag åbnet en sag mod Apple efter klager om, at Apples vilkår og betingelser i App Store er uretfærdige og begrænser konkurrence.

Det skriver Reuters.

Undersøgelsen skal fastslå om Apple har en for dominerende position i forhold til distribution af apps i England, lyder det.

Flere appudviklere har gennem længere tid beklaget sig over Apples betalingsvilkår i App Store og for at opkræve en alt for høj provision.

Spiludvikleren Epic Games, der står bag det populære onlinespil Fortnite, har både rettet en klage over App Store til de britiske myndigheder og EU's konkurrencemyndigheder.

Fortnite er gratis at downloade, men Apple fastholder, at alle yderligere køb skal betales gennem såkaldte 'in app purchase', hvor Apple tager et tocifret procenttal af beløbet, som brugerne betaler til Epic Games.

Læs også: Apple giver Epic Games sparket: Ryger helt ud af App Store

Monopol skal elimineres

Epic Games mener blandt andet, at Apple misbruger sit monopol som gatekeeper på apps, der kan hentes på alle verdens iPhones.

"Apple bør ikke have ret til at blokere eller taksere et køb gennem andre betalingsservices. Det er essentielt at få åbnet op for betalingerne på disse platforme for at eliminere indbyggede fordele," har topchef for Epic Games Tim Sweeney tidligere udtalt.

Konflikten mellem de to selskaber har ført til en række beskyldninger fra flere sider.

Epic Games er flere gange blevet bakket op af en række andre udviklere. Den danske udvikler David Heinemeier har blandt andet kaldt Apples opførsel over for udviklere som "mafia-lignende metoder."

Læs mere her: Apple holder fast i udskældt betalingsmodel: Afviser nu endeligt danske David Heinemeiers mail-program

Efter nyheden om, at de britiske myndigheder vil undersøge Apple nærmere, lyder det i en erklæring fra Apple:

"App Store har været en motor til succes for appudviklere, dels på grund af de strenge standarder, vi har på plads - anvendt retfærdigt og lige over for alle udviklere - for at beskytte kunder mod malware og for at forhindre voldsom dataindsamling uden deres samtykke."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere