Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

17-årig skal tre år i fængsel for at hacke kendissers Twitter-profiler: Hackede Elon Musk, Bill Gates, Apple og Barack Obama

Det var en blot 17-årig gymnasieelev, der i sommer sendte Twitter i knæ, da han fik kontrol med 130 konti, der tilhørte en række berømtheder og store virksomheder.

En amerikansk teenager skal afsone tre års fængsel for at have hacket en lang række Twitter-profiler, der tilhører nogle af verdens største virksomheder og mest berømte kendisser.

Det skriver det amerikanske mediet Tampa Bay Times.

Graham Ivan Clark, der til daligt er gymansieelev og bosiddende i Tampa i Florida, hvor han går i gymnasiet dagligt, gennemførte det omfattende angreb den 15. juli 2020. Dengang var han blot 17 år.

Her overtog han blandt andet Apple, Elon Musk, Barack Obama, Jeff Bezos og Bill Gates Twitter-konti.

Læs også: Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer

Overtog 130 konti

Samlet set lykkedes det at få adgang til 130 Twitter-konti, der blev brugt til at gennemføre et bitcoin-svindelnummer.

De hackede konti udsendte alle tweet med et link til en bitcoin-adresse, og i et tweet blev der påstået, at hvis man sendte et beløb til adressen, så ville man få det dobbelte beløb tilbage.

"Jeg føler mig gavmild på grund af covid-19. Derfor vil jeg i løbet af den næste time fordoble alle beløb, der bliver sendt til min bitcoin-adresse. Held og lykke, og pas på jer selv derude," lød tweetet fra Elon Musk eksempelvis.

Ifølge Tampa Bay Times har de amerikanske myndigheder vurderet, at den unge hacker indkasserede 730.000 kroner på svindelnummeret.

Gevinsten har han dog nu tilbageført til myndighederne. Samtidig har han tilstået forbrydelsen og afskrevet sin ret til en retssag.

Til gengæld har den unge hacker, der i dag er fyldt 18 år, indgået en aftale, hvor myndigheder på grund af hans alder, lader ham slippe med tre år i et ungdomsfængsel.

Dermed undgår han er minimumstraf på 10 års fængsel for denne type forbrydelser, som han var blevet ramt af, hvis han havde været voksen.

Læs også: Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere