Artikel top billede

17-årig skal tre år i fængsel for at hacke kendissers Twitter-profiler: Hackede Elon Musk, Bill Gates, Apple og Barack Obama

Det var en blot 17-årig gymnasieelev, der i sommer sendte Twitter i knæ, da han fik kontrol med 130 konti, der tilhørte en række berømtheder og store virksomheder.

En amerikansk teenager skal afsone tre års fængsel for at have hacket en lang række Twitter-profiler, der tilhører nogle af verdens største virksomheder og mest berømte kendisser.

Det skriver det amerikanske mediet Tampa Bay Times.

Graham Ivan Clark, der til daligt er gymansieelev og bosiddende i Tampa i Florida, hvor han går i gymnasiet dagligt, gennemførte det omfattende angreb den 15. juli 2020. Dengang var han blot 17 år.

Her overtog han blandt andet Apple, Elon Musk, Barack Obama, Jeff Bezos og Bill Gates Twitter-konti.

Læs også: Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer

Overtog 130 konti

Samlet set lykkedes det at få adgang til 130 Twitter-konti, der blev brugt til at gennemføre et bitcoin-svindelnummer.

De hackede konti udsendte alle tweet med et link til en bitcoin-adresse, og i et tweet blev der påstået, at hvis man sendte et beløb til adressen, så ville man få det dobbelte beløb tilbage.

"Jeg føler mig gavmild på grund af covid-19. Derfor vil jeg i løbet af den næste time fordoble alle beløb, der bliver sendt til min bitcoin-adresse. Held og lykke, og pas på jer selv derude," lød tweetet fra Elon Musk eksempelvis.

Ifølge Tampa Bay Times har de amerikanske myndigheder vurderet, at den unge hacker indkasserede 730.000 kroner på svindelnummeret.

Gevinsten har han dog nu tilbageført til myndighederne. Samtidig har han tilstået forbrydelsen og afskrevet sin ret til en retssag.

Til gengæld har den unge hacker, der i dag er fyldt 18 år, indgået en aftale, hvor myndigheder på grund af hans alder, lader ham slippe med tre år i et ungdomsfængsel.

Dermed undgår han er minimumstraf på 10 års fængsel for denne type forbrydelser, som han var blevet ramt af, hvis han havde været voksen.

Læs også: Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen
Interview: Stor fyringsrunde koster IBM Danmark mere end 100 millioner kroner på bundlinjen i 2020. Samtidig falder toplinjen med 300 millioner kroner, hvilket direktør Henrik Bodskov ikke stiller sig tilfreds med.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.