Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

17-årig skal tre år i fængsel for at hacke kendissers Twitter-profiler: Hackede Elon Musk, Bill Gates, Apple og Barack Obama

Det var en blot 17-årig gymnasieelev, der i sommer sendte Twitter i knæ, da han fik kontrol med 130 konti, der tilhørte en række berømtheder og store virksomheder.

En amerikansk teenager skal afsone tre års fængsel for at have hacket en lang række Twitter-profiler, der tilhører nogle af verdens største virksomheder og mest berømte kendisser.

Det skriver det amerikanske mediet Tampa Bay Times.

Graham Ivan Clark, der til daligt er gymansieelev og bosiddende i Tampa i Florida, hvor han går i gymnasiet dagligt, gennemførte det omfattende angreb den 15. juli 2020. Dengang var han blot 17 år.

Her overtog han blandt andet Apple, Elon Musk, Barack Obama, Jeff Bezos og Bill Gates Twitter-konti.

Læs også: Sådan gik det til da en 17-årig internetsvindler hackede verdens rigeste og mest magtfulde personer

Overtog 130 konti

Samlet set lykkedes det at få adgang til 130 Twitter-konti, der blev brugt til at gennemføre et bitcoin-svindelnummer.

De hackede konti udsendte alle tweet med et link til en bitcoin-adresse, og i et tweet blev der påstået, at hvis man sendte et beløb til adressen, så ville man få det dobbelte beløb tilbage.

"Jeg føler mig gavmild på grund af covid-19. Derfor vil jeg i løbet af den næste time fordoble alle beløb, der bliver sendt til min bitcoin-adresse. Held og lykke, og pas på jer selv derude," lød tweetet fra Elon Musk eksempelvis.

Ifølge Tampa Bay Times har de amerikanske myndigheder vurderet, at den unge hacker indkasserede 730.000 kroner på svindelnummeret.

Gevinsten har han dog nu tilbageført til myndighederne. Samtidig har han tilstået forbrydelsen og afskrevet sin ret til en retssag.

Til gengæld har den unge hacker, der i dag er fyldt 18 år, indgået en aftale, hvor myndigheder på grund af hans alder, lader ham slippe med tre år i et ungdomsfængsel.

Dermed undgår han er minimumstraf på 10 års fængsel for denne type forbrydelser, som han var blevet ramt af, hvis han havde været voksen.

Læs også: Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere