Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen

Problemer med sikkerheden hos medarbejderne var årsagen til, at et af verdens største sociale medier blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge.

Flere af Twitters mest kendte brugere, som Bill Gates, Jeff Bezos og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, fik i sidste uge hacket deres konti.

Adgangen til de mange konti viser sig at gå igennem en række medarbejdere, forklarer Twitter i en meddelelse.

Her løfter selskabet sløret for, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til de kendte amerikanskeres twitter-konti.

Læs mere her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Angrebets formål var tilsyneladende at udføre en Bitcoin-svindel kampagne.

Twitter forklarer, at det lykkedes bagmænd at få adgang til selskabets interne systemer gennem, hvad man selv betegner som 'en lille gruppe medarbejderes' oplysninger.

På den måde lykkedes det for hackerne at omgå Twitters to-faktor-godkendelse, og havde dermed frit spil til de kendte konti.

I alt lykkedes det bagmændene at få adgang til 130 twitter-konti, og downloade data fra otte af de berørte konti.

Vil træne medarbejdere i sikkerhed
Efter angrebet har det sociale medie sat gang i en række initativer, der skal sikre at lignende angreb ikke sker igen.

Et af tiltagende bliver at fortsætte undersøgelsen af angrebet, som selskabet blandt andet har hyret et eksternt selskab til at hjælpe med.

Læs også: 130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Derudover oplyser Twitter, at man vil sikre sine systemer yderligere. Det fremgår dog ikke præcis, hvordan man vil styrke sikkerheden i selskabet.

I et andet forsøg på at forhindre fremtidige angreb bliver, at alle medarbejdere nu skal igennem et ekstra træningsforløb.

"Vi indleder et ekstraordinært træningsforløb i hele virksomheden, som skal værne os mod 'social engineering'- angreb ved at supplere den undervisning medarbejderne modtager, når de bliver ansat samt med vedvarende phishing-øvelser gennem resten af året," skriver Twitter i meddelelsen.

Du finder den her i sin fulde længde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Datadrevet forretning 2020: Sæt data på den strategiske dagsorden

Forretningspotentialet i data er enormt og vil på mange måder være den udløsende faktor mellem succes og fiasko for mange virksomheder i de kommende år. På denne konference gennemgår vi en række vinder-cases med virksomheder, der i både det små og store har indtænkt data og digitalisering på nye måder i deres dagligdag.

11. december 2020 | Læs mere


Computerworld
Alka lancerer eget mobilselskab - trykker priserne helt i bund: "For os handler det ikke om at tjene penge"
Forsikringsselskabet Alka lancerer eget mobilselskab, der ifølge selskabet bliver Danmarks billigste.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sælger du nemt IT-sikkerhed og backup som en service – og styrker din indtjening
Den klassiske forhandlermodel med salg af produkter er under pres. Som IT-forhandler er du enormt konkurrenceudsat og de kunder der køber, er ikke altid loyale. Den hårde konkurrence giver samtidig stærkt begrænsede margener. For kunden er det er mere besværligt købe produkter end det er at købe services og du risikerer derfor, at kunden smutter over til en nemmere og mere fleksibel løsning - det vil sige til nogen, der sælger services. Nøglen til vækst er ofte at påtage sig rollen som managed service provider. Her tilbyder du en pakke af services, der komplementerer primærproduktet og løser en udfordring for kunden – og styrker dit salg og din indtjening. Du opnår en løbende indtægt, en tættere relation til dine kunder og en fleksibilitet og skalerbarhed, som kun skyen kan tilbyde. Et oplagt eksempel er en kombination af salg af services som cyberbeskyttelse og backup. I denne hvidbog får du konkrete råd til, hvordan du kommer i gang med at optimere din forretningsmodel.