Artikel top billede

Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen

Problemer med sikkerheden hos medarbejderne var årsagen til, at et af verdens største sociale medier blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge.

Flere af Twitters mest kendte brugere, som Bill Gates, Jeff Bezos og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, fik i sidste uge hacket deres konti.

Adgangen til de mange konti viser sig at gå igennem en række medarbejdere, forklarer Twitter i en meddelelse.


Her løfter selskabet sløret for, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til de kendte amerikanskeres twitter-konti.

Læs mere her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Angrebets formål var tilsyneladende at udføre en Bitcoin-svindel kampagne.
Twitter forklarer, at det lykkedes bagmænd at få adgang til selskabets interne systemer gennem, hvad man selv betegner som 'en lille gruppe medarbejderes' oplysninger.

På den måde lykkedes det for hackerne at omgå Twitters to-faktor-godkendelse, og havde dermed frit spil til de kendte konti.

I alt lykkedes det bagmændene at få adgang til 130 twitter-konti, og downloade data fra otte af de berørte konti.

Vil træne medarbejdere i sikkerhed

Efter angrebet har det sociale medie sat gang i en række initativer, der skal sikre at lignende angreb ikke sker igen.

Et af tiltagende bliver at fortsætte undersøgelsen af angrebet, som selskabet blandt andet har hyret et eksternt selskab til at hjælpe med.

Læs også: 130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Derudover oplyser Twitter, at man vil sikre sine systemer yderligere. Det fremgår dog ikke præcis, hvordan man vil styrke sikkerheden i selskabet.

I et andet forsøg på at forhindre fremtidige angreb bliver, at alle medarbejdere nu skal igennem et ekstra træningsforløb.

"Vi indleder et ekstraordinært træningsforløb i hele virksomheden, som skal værne os mod 'social engineering'- angreb ved at supplere den undervisning medarbejderne modtager, når de bliver ansat samt med vedvarende phishing-øvelser gennem resten af året," skriver Twitter i meddelelsen.

Du finder den her i sin fulde længde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere