Artikel top billede

Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen

Problemer med sikkerheden hos medarbejderne var årsagen til, at et af verdens største sociale medier blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge.

Flere af Twitters mest kendte brugere, som Bill Gates, Jeff Bezos og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, fik i sidste uge hacket deres konti.

Adgangen til de mange konti viser sig at gå igennem en række medarbejdere, forklarer Twitter i en meddelelse.


Her løfter selskabet sløret for, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til de kendte amerikanskeres twitter-konti.

Læs mere her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Angrebets formål var tilsyneladende at udføre en Bitcoin-svindel kampagne.
Twitter forklarer, at det lykkedes bagmænd at få adgang til selskabets interne systemer gennem, hvad man selv betegner som 'en lille gruppe medarbejderes' oplysninger.

På den måde lykkedes det for hackerne at omgå Twitters to-faktor-godkendelse, og havde dermed frit spil til de kendte konti.

I alt lykkedes det bagmændene at få adgang til 130 twitter-konti, og downloade data fra otte af de berørte konti.

Vil træne medarbejdere i sikkerhed

Efter angrebet har det sociale medie sat gang i en række initativer, der skal sikre at lignende angreb ikke sker igen.

Et af tiltagende bliver at fortsætte undersøgelsen af angrebet, som selskabet blandt andet har hyret et eksternt selskab til at hjælpe med.

Læs også: 130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Derudover oplyser Twitter, at man vil sikre sine systemer yderligere. Det fremgår dog ikke præcis, hvordan man vil styrke sikkerheden i selskabet.

I et andet forsøg på at forhindre fremtidige angreb bliver, at alle medarbejdere nu skal igennem et ekstra træningsforløb.

"Vi indleder et ekstraordinært træningsforløb i hele virksomheden, som skal værne os mod 'social engineering'- angreb ved at supplere den undervisning medarbejderne modtager, når de bliver ansat samt med vedvarende phishing-øvelser gennem resten af året," skriver Twitter i meddelelsen.

Du finder den her i sin fulde længde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere