Artikel top billede

Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen

Problemer med sikkerheden hos medarbejderne var årsagen til, at et af verdens største sociale medier blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge.

Flere af Twitters mest kendte brugere, som Bill Gates, Jeff Bezos og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, fik i sidste uge hacket deres konti.

Adgangen til de mange konti viser sig at gå igennem en række medarbejdere, forklarer Twitter i en meddelelse.


Her løfter selskabet sløret for, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til de kendte amerikanskeres twitter-konti.

Læs mere her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Angrebets formål var tilsyneladende at udføre en Bitcoin-svindel kampagne.
Twitter forklarer, at det lykkedes bagmænd at få adgang til selskabets interne systemer gennem, hvad man selv betegner som 'en lille gruppe medarbejderes' oplysninger.

På den måde lykkedes det for hackerne at omgå Twitters to-faktor-godkendelse, og havde dermed frit spil til de kendte konti.

I alt lykkedes det bagmændene at få adgang til 130 twitter-konti, og downloade data fra otte af de berørte konti.

Vil træne medarbejdere i sikkerhed

Efter angrebet har det sociale medie sat gang i en række initativer, der skal sikre at lignende angreb ikke sker igen.

Et af tiltagende bliver at fortsætte undersøgelsen af angrebet, som selskabet blandt andet har hyret et eksternt selskab til at hjælpe med.

Læs også: 130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Derudover oplyser Twitter, at man vil sikre sine systemer yderligere. Det fremgår dog ikke præcis, hvordan man vil styrke sikkerheden i selskabet.

I et andet forsøg på at forhindre fremtidige angreb bliver, at alle medarbejdere nu skal igennem et ekstra træningsforløb.

"Vi indleder et ekstraordinært træningsforløb i hele virksomheden, som skal værne os mod 'social engineering'- angreb ved at supplere den undervisning medarbejderne modtager, når de bliver ansat samt med vedvarende phishing-øvelser gennem resten af året," skriver Twitter i meddelelsen.

Du finder den her i sin fulde længde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere