Artikel top billede

Twitter bekræfter årsag til kæmpe hackerangreb: Her er forklaringen

Problemer med sikkerheden hos medarbejderne var årsagen til, at et af verdens største sociale medier blev ramt af et omfattende hackerangreb sidste uge.

Flere af Twitters mest kendte brugere, som Bill Gates, Jeff Bezos og den tidligere amerikanske præsident Barack Obama, fik i sidste uge hacket deres konti.

Adgangen til de mange konti viser sig at gå igennem en række medarbejdere, forklarer Twitter i en meddelelse.


Her løfter selskabet sløret for, hvordan det lykkedes hackere at få adgang til de kendte amerikanskeres twitter-konti.

Læs mere her: Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Angrebets formål var tilsyneladende at udføre en Bitcoin-svindel kampagne.
Twitter forklarer, at det lykkedes bagmænd at få adgang til selskabets interne systemer gennem, hvad man selv betegner som 'en lille gruppe medarbejderes' oplysninger.

På den måde lykkedes det for hackerne at omgå Twitters to-faktor-godkendelse, og havde dermed frit spil til de kendte konti.

I alt lykkedes det bagmændene at få adgang til 130 twitter-konti, og downloade data fra otte af de berørte konti.

Vil træne medarbejdere i sikkerhed

Efter angrebet har det sociale medie sat gang i en række initativer, der skal sikre at lignende angreb ikke sker igen.

Et af tiltagende bliver at fortsætte undersøgelsen af angrebet, som selskabet blandt andet har hyret et eksternt selskab til at hjælpe med.

Læs også: 130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Derudover oplyser Twitter, at man vil sikre sine systemer yderligere. Det fremgår dog ikke præcis, hvordan man vil styrke sikkerheden i selskabet.

I et andet forsøg på at forhindre fremtidige angreb bliver, at alle medarbejdere nu skal igennem et ekstra træningsforløb.

"Vi indleder et ekstraordinært træningsforløb i hele virksomheden, som skal værne os mod 'social engineering'- angreb ved at supplere den undervisning medarbejderne modtager, når de bliver ansat samt med vedvarende phishing-øvelser gennem resten af året," skriver Twitter i meddelelsen.

Du finder den her i sin fulde længde.




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere