Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Lunar har rundet en kvart million kunder / Microsoft på vej med transkription i realtid i Teams / Rekord i svindelsager i netbank i Danmark / Venezuela raser efter Facebook har lukket for præsidentens konto

Lunar har rundet en kvart million kunder. Microsoft på vej med transkription i realtid i Teams. Rekord i svindelsager i netbank i Danmark. Venezuela raser efter Facebook har lukket for præsidentens konto. IBM står bag USA’s første vaccine-pas. Japan på vej med vaccinepas.

Hjerteligt velkommen til den uges første morgen-briefing, som du i denne uge vil modtage tre af frem til onsdag, inden vi lader påskefreden sænke sig.

Mandagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Lunar har rundet en kvart million kunder

Finans-selskabet Lunar, der står bag en bank-app, har rundet en kvart million kunder, og ambitionerne er meget store, meddeler selskabet til Børsen.

Lunar er som forretning ifølge avisen på størrelse med ‘Frøslev-Mollerup Sparekasse og Sparekassen Balling’ - dog med den forskel, at Lunar netop har landet et trecifret million-underskud.

Men ambitionerne er ikke desto mindre store og underbygges af, at banken lander 20.000 nye kunder om måneden.

“Uden at sætte tal på, så er vores overordnede ambition at bygge et selskab, der på en tiårs periode er så stort, som de banker der i dag sidder på markedet, og som vi konkurrerer med. Det er målepunktet for os: at konkurrere med de store nordiske banker inden for en 10 års periode,” siger stifter Ken Villum Klausen.

Lunar landede i efteråret et kapitaltilskud på 300 millioner kroner.

Det kan læse mere om her: Den danske bank-app Lunar får kapitalindsprøjtning på 300 millioner kroner.

Microsoft på vej med transkription i realtid i Teams

Microsoft er på vej med en ny funktion i det meget udbredte Teams, der vil gøre det muligt at få transkripteret samtaler i noget nær realtid.

Den nye funktion vil selv kunne genkende de forskellige deltagere i et møde og vil altså kunne anvendes til straks at få leveret en nedskrevet udgave af dialogen under et Teams-møde.

En række af Microsofts rivaler inden for samarbejdssystemer arbejder på lignende systemer.

Det gælder således Cisco, der har systemet Webex, Zoom samt Google.

Rekord i svindelsager i netbank i Danmark

Der blev i 2020 anmeldt 1.970 svindelsager med netbank herhjemme, og det er det største antal nogensinde, konkluderer interesseorganisationen Finans Danmark i en opgørelse, som Ritzau har fået udleveret.

I de 1.970 sager er svindlerne sammenlagt sluppet afsted med 54,2 millioner kroner. I 2019 blev der anmeldt 1.452 sager, der førte til tyveri af i alt 52 millioner kroner.

Dog er de svindlede beløb faldet drastisk fra første halvår 2020 til andet halvår. Dette skyldes blandt andet, at mange banker efter sommerferien i fjor indførte begrænsninger på overførsel mellem konti per dag.

Venezuela raser efter Facebook har lukket for præsidentens konto

Venezuela er blevet godt gal i skralden på Facebook, som Venezuela beskylder for ‘digital totalitarisme.’

Det skyldes, at Facebook i weekenden lukkede for præsident Nicolas Maduros Facebook-side i foreløbigt 30 dage.

Det skete med henvisning til, at Nicolas Maduro - der af USA er blevet omtalt som ‘diktator’ - i strid med Facebooks regler har udbredt misinformation om Covid-19.

Maduro har blandt andet på Facebook offentligtgjort en video, hvor han hylder den venezuelanske medicin Carvativir, som han uden bevis hævder kan kurere Covid-19.

“Vi er vidne til en digital totalitarisme, der udøves af overnationale virksomheder, der ønsker at indføre deres lov på verdens lande,” lyder det fra den venezuelanske regering.

IBM står bag USA’s første vaccine-pas

New York har i weekenden lanceret USA’s første vaccinepas, der kan anvendes til at dokumentere, at bæreren er blevet vaccineret eller nylig testet negativ for corona.

Passet, der kan anvendes på smartphone eller i en printet udgave, har fået navnet Excelsior Pass.

Det er baseret på IBM’s digitale sundhedspas-platform, som igen bygger på en blockchain, der gør, at hverken IBM eller andre har adgang til helbreds-oplysningerne i platformen.

Vaccinepas-området er i USA noget af en rodebutik med mange modeller og leverandører på vej.

Også herhjemme kommer det kommende danske vaccinepas til at spille en vigtig rolle for den samlede genåbning.

Det kan du læse mere om her: Få overblikket over coronapasset: Sådan vil din digitale adgangsbillet fungere.

Japan på vej med vaccinepas

Også Japan er på vej med et vaccinepas og lægger sig dermed på linie med Kina og EU, skriver den japanske avis Nikkei i denne artikel (på engelsk).

Den nye japanske app sigter mod ‘japanske borgere, der rejser udenlands samt udlændinge, der bor i Japan og som rejser til deres hjemlande,” skriver avisen.

Ifølge Nikkei vil det japanske vaccinepas blive udviklet med samme certifikater som EU-passene samt det globale digitale certifikat CommonPass, der anvendes bredt i verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere