Facebook og Alphabet på vej med to nye gigantiske søkabler: Bifrost og Echo

To nye gigantiske søkabler med navnene Bifrost og Echo skal forbedre data-transporten markant mellem USA og Asien.

Facebook og Google går sammen om at udlægge to gigantiske fiberoptiske kabler på havets bund

De to søkabler skal med navnene Bifrost og Echo forbinde Nordamerika med Singapore og Indonesien, skriver Reuters.

De bliver de første kabler, der forbinder USA direkte med det centrale Indonesien.

73 procent af Indonesiens befolkning på 270 millioner mennesker er i dag online - langt de fleste dog alene via mobil. Mindre end 10 procent af har adgang til bredbånd.

Geografisk er store dele af det vidstrakte land fortsat helt uden internet.

De nye kabler vil ifølge Facebook øge kapaciteten i søkablerne, der krydser Stillehavet, med 70 procent.

Det nye Echo-kabel bliver udlagt i samarbejde med Googles moderselskab Alphabet og det indonesiske teleselsakb XL Axiata. Går alt efter planen, vil det være klart i 2023.

Det nye Bifrost-kabel bliver udlagt i samarbejde med det indonesiske teleselskab Telkomsel og Singapore-selskabet Keppel og ventes klart til brug i 2024.

Facebook meddelte i fjor, at selskabet ville udlægge 3.000 kilometer fibernetværk i Indonesien i et netværk, der skal forbinde 20 større byer.

Desuden vil Facebook opsætte en række WiFi-hotspots i det folkerige land.

Facebook og Alphabet har begge investeret massivt i det 12.800 kilometer lange Pacific Light Cable Network, der sigter efter at forbinde USA med Taiwan, Hong Kong og Philippinerne.

Hong Kong-forbindelsen er dog på vippen efter protester fra USA, der ikke ønsker en direkte forbindelse mellem USA og det kinesisk-styrede Hong Kong.

Læs også:

Google vil forbinde Europa og Indien med gigantisk nyt fiberoptisk kabel

Kæmpe søkabel på 12.800 kilometer kan ende som en død sild

Google vil bygge gigantisk søkabel mellem USA og Europa

Facebook planlægger gigantisk søkabel – kan næsten nå hele vejen rundt om jorden

Kæmpe fiber-kabel mellem Esbjerg og USA på plads: ”Det eneste, der er at se, efter at have brændt flere milliarder kroner af, er et kloak-dæksel ved strandbredden”
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.