Artikel top billede

Ugen i tech: Audi præsenterer lovende el-koncept: Rækkevidde over 700 km / Samsung puster nyt liv i din aflagte mobil / Her er det billigere alternativ til Apples dyre iPad Pro keyboard

Ugen i tech: Audi præsenterer lovende el-koncept: Rækkevidde over 700 km / Samsung puster nyt liv i din aflagte mobil / Her er det billigere alternativ til Apples dyre iPad Pro keyboard

Audi præsenterer lovende el-koncept: Rækkevidde over 700 km

Audi synes at være indstillet på at gøre det lidt mere interessant at blive elbilskøber en gang i 2022.

Men det er vel at mærke, hvis at selskabets netop afslørede A6 e-tron koncept til at blive til realitet.

Her viser premium-producenten den første elbil som kan blive bygget ovenpå den kommende PPE-platform (Premium Platform Electric). H

er loves blandt andet hurtigopladning med op til 270 kW og en rækkevidde på over 700 kilometer samt motoriseringer, der kan katapultere de stærkeste modeller fra 0 til 100 på under fire sekunder.

Dimensionerne lægger op til masser af plads med en længde på 4,96 meter, 1,96 meter i bredde men med en lav profil på 1,44 meter. Formgivning skulle være yderst vindglat med en vindmodstandkoefficient på 0,22 – 15 procent lavere end den nuværende A6 (0,26).

Platformen vil kunne anvendes på et væld af øvrige biler i både B- (Audi A4) og C- (Audi A6) klassen samt i hævede SUV-varianter, oplyser Audi.

Samsung puster nyt liv i din aflagte mobil

Forældet elektronik er ikke lige nemt at bortskaffe, når det enten skal destrueres eller genbruges. Den Sydkoreanske tech-gigant lægger dog med et nyt program op til at puste nyt liv i gammel elektronik.

Med ’Galaxy Upcycling Service’ programmet kan brugere i udvalgte lande genanvende deres aflagte Galaxy-smartphones som IoT-enheder, til anvendelse i samspil med blandt andet SmartThings-enheder.

En dedikeret SmartThings-app vil blandt andet omvende en Galaxy-mobil til en intelligent en lys-sensor, der kan tænde og slukke hjemmets lys eller fjernsyn, når det bliver mørkt, skriver Gizmodo.

Et andet brugsmønster forvandler enhederne til en smart-mikrofon, der kan anvendes som baby-alarm.

Programmet er i først ombæring tilgængeligt i USA, Storbritannien og Sydkorea.

Her er det billigere alternativ til Apples dyre iPad Pro keyboard

Apple kunne denne uge løfte sløret for et nyt kuld af flotte, stærke men også dyre iPad Pro tablets.

Med dem følger også de dyre Magic Keyboard Covers, som effektivt forvandler enhederne til mini-laptops.

Mens disse koster op til 2.999 kroner, tilbyder Logitech nu et alternativ, der skrotter det avancerede hængsel og i stedet giver mere beskyttelse.

Selve opkoblingen til iPad Pro foregår igennem Apples dedikerede connector, hvorfor man opnår en langt mere stabil opkobling end med Bluetooth.

De danske priser foreligger ikke endnu, men med en amerikansk debutpris på 229 dollar, for 12,9 coveret underbyder selskabet Apple med over en tredjedel.

Læs også: Ugen i tech: Den ultimative luksus-elbil? Det her er Mercedes’ bud / Audi smider en prisbombe med strøm i / Sony slipper lovende stribe af kameramobiler løs