Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Udrulning af MitID udskydes tre måneder- afsluttes nu først i marts 2022

Udrulningen af MitID - der er afløseren for NemID - ventes nu først fuldbragt i marts 2022 - tre måneder efter den oprindelige plan. Pilot-udrulningen indledes om få dage.

Udrulningen af afløseren for NemID bliver først endeligt afsluttet i marts 2022 - tre måneder efter den oprindelige plan.

Ifølge Børsen skyldes det, at Digitaliseringssstyrelsen og Finans Danmark har ændret planerne, så udrulningen imorgen torsdag indledes med en tre måneder lang pilotfase for udvalgte brugere fremfor som oprindeligt planlagt her at indlede den brede udrulning.

I pilotfasen skal blandt andet banker og offentlige organisationer teste overgangen til MitID. Hertil kommer nogle tusinder almindelige brugere, der er udvalgt til at teste overgangen i deres netbank.

Det nye MitID skal rulles ud til i alt 5,2 millioner danskere og kommer til at erstatte den 10 år gamle NemID-løsning.

Beslutningen om at klemme en tre måneder lang pilotfase ind i projektet betyder, at den egentlige udrulning først indledes i august.

Digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, Michael Busk-Jepsen, siger til avisen, at pilotfasen er indført for at få luget ud i så mange problemer som muligt, inden den store udrulning går i gang.

I november 2020 meddelte Digitaliseringsstyrelsen, at erhvervsdelen af MitID, MitID Erhverv, blev udskydt på grund af bemandings-problemer hos Nets forårsaget af Covid-19.

Det kan du læse mere om her: Nets ramt af problemer: Stor del af nyt MitID udskydes et helt år - bliver først rullet ud i 2022

Den nye MitID-løsning bliver leveret af Nets, der vandt opgaven i i slutningen af 2018 foran Gemalto og det daværende CSC i en ordre, der er næsten en miliard kroner værd.

Det kan du læse mere om her: Nets DanID vinder kæmpekontrakt til kvart milliard kroner: Skal levere næste NemLogin-løsning til danskerne

Nets overtog i praksis opgaven med at udvikle og forvalte den danske login-løsning i januar 2020, hvor NNIT overdrog opgaven. NNIT står fortsat for selve driften af løsningen.

Læs også:CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.