Billige bærbare giver danskere vind i sejlene

Den danske pc-producent Zepto Computers har så meget vind i sejlene, at selskabet på blot ni måneder har mere end tidoblet overskuddet i forhold til hele sidste års resultat. Ambitionen er nu at komme helt op og puste Danmarks største leverandører af bærbare som HP, IBM og Dell i nakken. "Vi tror, at det er muligt", siger direktør Lasse Frost.

Det går så godt for den danske pc-producent Zepto Computers, at selskabet på baggrund af årets første ni måneder opjusterer forventningerne til hele årets resultat.

Det blot to år gamle selskab er nu begyndt at nære ambitioner om at komme op og puste de største producenter af bærbare pc'er som Dell, IBM og HP herhjemme i nakken.

- Vi tror, at det er muligt at komme op blandt de allerstørste i løbet af nogle år. Vi har da været i tvivl om, hvorvidt det var muligt rent prismæssigt, siden de store kan købe stort ind. Men som priserne er i dag, kan vi helt klart konkurrere, siger Lasse Frost, administrerende direktør i Zepto Computers.

To år gammelt

Sammen med sin bror Per Frost. de norske brødre Tore og Tom Vedvik samt svenskeren Martin Baaz-Lindqvist stiftede han selskabet for to år siden.

Det skete, efter de fem makkere i 1997 solgte it-distributionsselskabet EET Nordic, som de også havde stiftet, til investeringsselskabet CSC Capital for et trecifret millionbeløb.

Ideen med Zepto Computers har fra begyndelsen været at producere og sælge lokalt, hvilket vil sige i de nordiske lande.

Kunderne kan selv skræddersy deres computer på selskabets website, som al salg går igennem

Firmaet køber komponenterne ind fra hardware-producenter og samler dernæst selv de bærbare computere i Frederikssund. Al salg foregår via nettet.

Den ide har båret frugt for Zepto Computers, som siden nytår har omsat for 31 millioner kroner.

Salget har for alvor taget fart i september, hvor Zepto har solgt 1.000 bærbare computere, eller hvad der svarer til omkring seks procent af samtlige solgte herhjemme.

- Jeg håber og tror, at vi har ramt et behov, som ikke har været dækket på det danske marked, hvor de store internationale leverandører som HP, IBM og Dell har siddet på markedet. Der er plads til en lokal leverandør i et lokal marked, siger Lasse Frost.

Går efter omsætning på 50 millioner

Fremgangen har betydet, at Zepto Computers allerede nu har indfriet sin 2004-målsætning om at tidoble overskuddet fra sidste års overskud på beskedne 90.000 kroner.

Det er nu til overflod lykkedes, idet selskabet efter ni måneder har et overskud på 1,8 millioner kroner.

Forventningen er nu, at selskabet vil omsætte for 50 millioner kroner i 2004 og få et overskud på tre millioner kroner.

Modellen er, at de bærbare computere først produceres, når kunden har bestilt dem.

Konceptet er afgørende, fordi den tillader Zepto at reagere hurtigt på de prisfald, som er en af de vigtigste faktorer på markedet for bærbare pc'er.

Kort leverandør-kæde

- Vi kan se, at priserne falder op til 15 procent om måneden. Det kan vi reagere på, fordi vores kæde ikke er så lang, som hos de store distributører, som får produceret komponenter på samme kinesiske fabrik som os. Kan man producere lokalt, kan kunderne spare mange penge, siger Lasse Frost.

Fremgangen har imidlertid været så stor, at selskabet har haft problemer med at følge med efterspørgslen, hvilket har forlænget leveringstiden til mere, end de tre dage, som er målsætningen.

- Vi har haft svært ved at holde leveringstiden, for vi har haft en større vækst, end vi havde regnet med, siger Lasse Frost.

Selskabet vil nu inden for det næste halve år ansætte 10 nye medarbejdere til såvel produktion som kundeservice og salg, ligesom det Frederikssund-baserede selskab vil flytte til større lokaler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere