Artikel top billede

Efter stort hackerangreb: JBS's kødproduktion klar igen i dag

Kødproduktionen kommer op igen i dag meddelser JBS, der i søndags blev rant af et stort ransomware-angreb, der lagde servere i USA og Australien ned.

JBS, der er en af verdens største kødproducenter, meddeler, at virksomheden genåbner de fleste af sine amerikanske faciliteter idag onsdag. Beskeden kommer efter at et ransomware-angreb tvang kødproduktionen i knæ i selskabets amerikanske og australske afdelinger.

Det skriver Forbes.

JBS, der behandler oksekød, svinekød, fjerkræ og andre typer af fødevarer, fortæller at det har gjort "betydelige fremskridt" i genetableringsprocessen efter weekendens store cyberangreb.

”Vores systemer kommer tilbage online, og vi sparer ikke på nogen ressourcer for at bekæmpe denne trussel,” skrev CEO Andre Nogueira i en erklæring.

JBS melder desuden ud, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke har nogen beviser for, at kunde- eller medarbejderdata er blevet stjålet.

Store konsekvenser for kødmarkedet

JBS, hvis moderland er Brasilien, står for 20 procent af den amerikanske slagterikapacitet.

I en pressemeddelse i mandags skrev JBS's amerikanske afdeling følgende:

”I løbet af søndag den 30. maj fastlog JBS USA, at det var målet for et organiseret cyberangreb, der påvirkede de servere, der understøtter de nordamerikanske og australske it-systemer.”

Efterfølgende har den amerikanske regering peget på russiske hackere som de sandsynlige gerningsmænd bag angrebet. En talskvinde fra Det Hvide Hus, Karine Jean-Pierre, beretter:

”JBS har gjort regeringen opmærksom på at løsepengekravet kom fra en kriminel organisation, der sandsynligvis har base i Rusland."

Denne meddelelse kommer få uger efter at Colonial Pipeline med 50 procent af den amerikanske østkysts benzinforsyning måtte lukke sit netværk i flere dage under et ranswomware-angreb, hvor man også pegede mod Rusland i jagten på mulige gerningspersoner.

Hun meddeler desuden at Det Hvide Hus er i kontakt med den russiske regering, og i den forbindelse gjort klart at "ansvarlige stater ikke huser ransomware-forbrydere".

Lukningen af anlæg tog omkring en femtedel af USAs samlede oksekødsproduktion offline.

Konsekvenserne af nedlukningen kan forårasage stigende priser på kød i USA. Det er et særligt uheldigt tidspunkt, nu hvor grill-søsonen i USA er lige om hjørnet.

Også eksporten af kød fra USA til Kina kan blive påvirket.Premium
Dansk hotelplatform efter fem dage langt ransomware-angreb: “Vi har lige fået at vide, at vi har 100 procent recovery på alle data”
Den danske hotelplatform AK Techotel kan efter et fem dage langt ransomware angreb snart få adgang til sin data igen, oplyser selskabet direktør til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.