Artikel top billede

Efter stort hackerangreb: JBS's kødproduktion klar igen i dag

Kødproduktionen kommer op igen i dag meddelser JBS, der i søndags blev rant af et stort ransomware-angreb, der lagde servere i USA og Australien ned.

JBS, der er en af verdens største kødproducenter, meddeler, at virksomheden genåbner de fleste af sine amerikanske faciliteter idag onsdag. Beskeden kommer efter at et ransomware-angreb tvang kødproduktionen i knæ i selskabets amerikanske og australske afdelinger.

Det skriver Forbes.

JBS, der behandler oksekød, svinekød, fjerkræ og andre typer af fødevarer, fortæller at det har gjort "betydelige fremskridt" i genetableringsprocessen efter weekendens store cyberangreb.

”Vores systemer kommer tilbage online, og vi sparer ikke på nogen ressourcer for at bekæmpe denne trussel,” skrev CEO Andre Nogueira i en erklæring.

JBS melder desuden ud, at selskabet på nuværende tidspunkt ikke har nogen beviser for, at kunde- eller medarbejderdata er blevet stjålet.

Store konsekvenser for kødmarkedet

JBS, hvis moderland er Brasilien, står for 20 procent af den amerikanske slagterikapacitet.

I en pressemeddelse i mandags skrev JBS's amerikanske afdeling følgende:

”I løbet af søndag den 30. maj fastlog JBS USA, at det var målet for et organiseret cyberangreb, der påvirkede de servere, der understøtter de nordamerikanske og australske it-systemer.”

Efterfølgende har den amerikanske regering peget på russiske hackere som de sandsynlige gerningsmænd bag angrebet. En talskvinde fra Det Hvide Hus, Karine Jean-Pierre, beretter:

”JBS har gjort regeringen opmærksom på at løsepengekravet kom fra en kriminel organisation, der sandsynligvis har base i Rusland."

Denne meddelelse kommer få uger efter at Colonial Pipeline med 50 procent af den amerikanske østkysts benzinforsyning måtte lukke sit netværk i flere dage under et ranswomware-angreb, hvor man også pegede mod Rusland i jagten på mulige gerningspersoner.

Hun meddeler desuden at Det Hvide Hus er i kontakt med den russiske regering, og i den forbindelse gjort klart at "ansvarlige stater ikke huser ransomware-forbrydere".

Lukningen af anlæg tog omkring en femtedel af USAs samlede oksekødsproduktion offline.

Konsekvenserne af nedlukningen kan forårasage stigende priser på kød i USA. Det er et særligt uheldigt tidspunkt, nu hvor grill-søsonen i USA er lige om hjørnet.

Også eksporten af kød fra USA til Kina kan blive påvirket.