Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Acer ude med klodens største Chromebook / En ud af to europæere vil skifte politikere ud med AI / Trifork aktie landede 17 procent over mål på første handelsdag

Morgen-briefing: Acer ude med klodens største Chromebook / En ud af to europæere vil skifte politikere ud med AI / Trifork aktie landede 17 procent over mål på første handelsdag

God morgen og velkommen til morgenens nyhedsoverblik fredag 28. maj.

Ved tasterne med dagens og ugens sidste overblik er nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Acer ude med klodens største Chromebook

Mens Chromebooks længe har været kendetegnet ved at være små billige, ChromeOS baserede bærbare, begynder pc-producenten Acer at rokke ved den forestilling.

Selskabets nyeste bærbar, Chromebook 317, er nemlig den første der får lov til at få hele 17,3 tommers skærm, som det ombordværende ChromeOS styresystem kan boltre sig på.

Ud over at være klodens største Chromebook, er den sammen med Acers Chromebook Enterprise Spin de først Chrome-enheder der er ’Intel Evo’ certificerede, skriver teknologimediet ZDNet.

En udmærkelse som blandt andet garanterer et højt performance-niveau, Wifi 6 netværk og glimrende driftstid.

En ud af to europæere vil skifte politikere ud med AI

For mange europæere vil det ikke betyde det store tab, hvis visse af deres folkevalgte blev skiftet ud med kunstig intelligens.

Det fremgår af en undersøgelse foretaget af det spanske IE University Center for the Governance of Change. Det skriver finansmediet CNBC.

Heraf fremgår det at 51 procent af europæere vil være tilfreds med at skære ned i antallet af folkevalgte i det nationale parlament til fordel for en kunstig intelligens med adgang til borgeres data.

I andre lande som Kina og USA er der henholdsvis 75 og 60 procents opbakning til forslaget blandt respondenterne.

I alt tæller rundspørgen 2,769 respondenter fordelt på 11 lande.

Trifork aktie landede 17 procent over mål på første handelsdag

Den nyslåede børsnyhed, it-selskabet Trifork, kunne på sin første dag på børsen se sin aktie stige til 175,6 procent.

Det svarer til en kurs 17,1 procent over de 150 kroner per aktie, som aktien blev noteret til. Der er dog taleom midlertidige købscertifikater forud for første forventede handelsdag 1. juni, skriver Ritzau Finans.

Triforks retur på den danske fondsbørs kom ovenpå et salg af aktier for over en milliard kroner forud for børsnoteringen.

Det er anden gang, at Trifork går på børsen, da virksomheden også var børsnoteret i perioden 2007 til 2014.

Salesforce regnskab lander over forventningerne

Den amerikanske crm-virksomhed Salesforce kan se sin aktie stige med fem procent efter at det denne uge leverede et glimrende kvartalsregnskab.

Omsætningen lød på 5,96 milliarder dollar, lidt højere end de forventede 5,89 milliarder dollar.

Den store positive overraskelse lå dog i indtjeningen, som sluttede på 1,21 dollar per aktie – langt over de forventede 88 cents per aktie. I forrige kvartal leverede crm- og cloud-specialisten en vækst på 20 procent i indtjeningen, skriver finansmediet CNBC.

Selskabets bedste forretningsområder lå i MuleSoft og Tableau pakkerne, som tegnede sig for 1,75 milliarder dollar i omsætning, 28 procent bedre end i samme periode sidste år.