Artikel top billede

Dette alternativ til Googles søgemaskine kerer sig om dine data: Brave lancerer Google Search konkurrent

Nu kan du bruge en søgemaskine, som skulle være helt fri for bruger-tracking: Brave Search.

De resultater du får retur, når du bruger Googles søgemaskine til at trawle nettet for dig, er resultatet med al sandsynlighed skræddersyet dig og din færden på nettet.

Ønsker du at få en mere neutral oplevelse, når du søger, hvor der keres særligt omkring dine persondata og din færden ikke følges, er pro-privacy browseren ’Brave’ ude med første betaversion af sin Google-konkurrent.

Søgemaskinen Brave Search er siden midten af ugen tilgængelig som åben beta, og kræver, i tråd med selskabets Brave-browser ikke nogen form for sign-up.

Selve søgeresultaterne vil rangeres efter en åben model, hvor brugerfællesskabet er med til at afgøre, hvad der skal dukke øverst i søgeresultaterne.

Principperne bag søgealgoritmerne vil være åbne, fri for censur eller bias som beskrevet her.

Den nye søgemaskine kan tilgås her.

Brave Search bliver fremover også tilbudt som en alternativ søgemaskine igennem browseren ’Brave’.

Betalingsmodel på vej

På sigt vil Brave Search blive delt op i to varianter. Enten kan søgemaskinen være helt fri for annoncer eller sponsorerede resultater, mod en betaling til et abonnement.

Alternativt vil Brave tilbyde en annonce-finansieret model, hvor det forsikres, at der ikke vil optræde nogen form for profilering eller tracking af brugerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.