Artikel top billede

Bauhaus kæmper stadig med hackerangreb efter mere end to uger: Mangler adgang til mailsystem

Den tyske byggemarkedsgigant Bauhaus har stadig problemer med en række it-systemer i Danmark efter selskabet for mere end to uger siden blev ramt af et hackerangreb.

To uger efter byggemarkedskæden Bauhaus blev ramt af et hackerangreb, mangler den danske afdeling fortsat adgang til en række it-systemer.

Hackerangrebet betyder fortsat, at selskabet mangler adgang til en række systemer, som betyder, at Bauhaus ikke kan tilbyde flere services.

Det skriver byggemarkedet på sin hjemmeside.

“Bauhaus blev for nylig udsat for et hackerangreb. Det betyder, at vi arbejder på højtryk for at kunne servicere vores kunder med så få gener som muligt. Varehusene er åbne som normalt, og det samme gælder webshoppen, og det håber vi at kunne fastholde på trods af de IT tekniske udfordringer,” skriver selskabet.

Angrebet betyder blandt andet, at Bauhaus fortsat ikke har adgang til sit mailsystem. Det går ud over kontakten til kunderne, oplyser selskabet.

“Kundesupportcenteret kan kontaktes via telefon og chat funktion, men mailsystemet er midlertidig ude af drift.”

Derudover kan selskabet på nuværende tidspunkt fortsat ikke opdatere sin lagerstatus, og det giver problemer med at handle på hjemmesiden. Her er det således ikke muligt for kunderne at se, den aktuelle lagerstatus på varer i koncernens varehuse.

Det er fortsat heller ikke muligt for kunderne at leje værktøjer og maskiner hos byggemarkedet, der tilsyneladende også er ramt hårdt af angrebet.

Usikker tidshorisont

Hackerangrebet blev allerede opdaget for mere end to uger siden. Alligevel er det endnu ikke lykkedes Bauhaus at få genetableret alle sine it-systemer.

“Det er for tidligt at sige noget om, hvor længe vi skal bruge på at få systemerne fuldt tilbage. Vi kan også løbe ind i kapacitetsbegrænsninger på den korte bane ved den nøddrift, vi kører med vores it- og betalingssystemer, men indtil videre er vi heldigvis i stand til at holde varehusene åbent,” lød meldingen fra selskabets danske direktør, Mads Jørgensen for flere uger siden.

Byggemarkedsgiganten har ikke haft brug for at lukke nogen butikker. Det har været den digitale forretning, der særligt er blevet ramt.
Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.