Artikel top billede

Mere end 1.500 virksomheder ramt af globalt hackerangreb: Danske virksomheder går fri

Efter hackerangrebet på den amerikanske software-leverandør Kaseya, vurderer selskabet selv, at op imod 1.500 virksomheder verden over kan være blevet påvirket af angrebet. Center for Cybersikkerhed slår fast, at man ikke har kendskab til nogen danske virksomheder, der er berørt af det omfattende cyberangreb.

Mellem 800 og 1.500 virksomheder verden over kan være ramt af det ødelæggende cyberangreb, der blandt andet tvang svenske Coops mere end 800 butikker til at lukke.

Det oplyser den amerikanske it-leverandør Kaseya, der blev ramt af angrebet, der har inficeret en lang række af virksomhedens kunder.

Selskabets direktør understreger dog, at det er svært at komme med et præcist tal da flere af selskabets kunders kunder også kan være blevet påvirket.

Det skriver Reuters.

Danmark ser dog ud til at være gået fri fra de værste konsekvenser efter angrebet, der allerede er blevet vurderet som et af de mest omfattende nogensinde.

Center for Cybersikkerhed har ikke kendskab til nogen danske virksomheder, der er blevet ramt af hackerangrebet.

“Antallet af organisationer, som bruger Kaseyas produkter i Danmark, er for nuværende ukendt. Søgninger i sårbarhedsdatabaser har ikke vist nogle eksponerede Kaseya-servere i Danmark. REvil hævder selv, at mere end en million systemer er kompromitterede,” lyder det fra Forsvarets Efterretningstjenestes cyberenhed.

REvil er en kendt russisk hackergruppe, som forventes at stå bag angrebet. en teori, som Center for Cybersikkerhed vurderer som sandsynlig.

“CFCS vurderer på baggrund af de nuværende tilgængelige oplysninger, at det er troværdigt. REvil har tidligere stået bag flere omfattende ransomware-angreb, bl.a. mod den amerikanske kødproducent JBS i juni 2021,” skriver centeret.

Samtidig understreger Center for Cybersikkerhed dog, at der fortsat er mange ubekendte omkring angrebet.

“Der er stadig en del uklarhed omkring angrebet, og vurderingerne kan derfor ændre sig, når nye oplysninger om angrebene bliver tilgængelige for CFCS.”

Vil ikke afvise at forhandle med hackere

Gruppen bag angrebet har allerede offentligt krævet 70 millioner dollar, for at frigive filerne, som er blevet krypteret efter ransomware-angrebet. Det svarer til mere end 400 millioner danske kroner.

Kasyas topchef afviser dog at kommentere på, om selskabet har planer om at indgå i en forhandling med de kriminelle bagmænd.

"Jeg kan hverken kommentere ja, nej eller måske,” siger selskabets administrerende direktør til Reuters.

"Ingen kommentarer om alt der handler om forhandlinger med terrorister på nogen måde.”Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.