Artikel top billede

Bog: Kan du bestille et glas vin på elversprog?

Forleden udkom The Nature of Middle-earth, der er første samlede beskrivelse af Midgårds natur, sprog, tidsregning, folkeslag, dyre- og planteliv og meget mere.

Har man set Ringenes Herre – måske særligt Peter Jacksons udgave og i knap så høj grad den nyopdagede russiske version – vil man vide, at Tolkiens Midgård er meget andet end sadistiske orker, arrogante elvere og tvangsspisende hobbitter.

Det er også skildret som et ofte ufatteligt smukt sted, som J.R.R. Tolkien gjorde sig store anstrengelser for at beskrive ned i mindste detalje.

Forleden udkom The Nature of Middle-earth, der er første samlede beskrivelse af Midgårds natur, sprog, tidsregning, folkeslag, dyre- og planteliv og meget, meget mere. Ja, her er endda en beskrivelse af, hvilke folkeslag, der bærer skæg og hvem, der ikke gør.

Bogen er redigeret af Tolkien-eksperten Carl F. Hostetter og baseret på Tolkiens omfattende noter og beskrivelser.

The Nature of Middle-earth er en oplagt julegaveidé til et kært familiemedlem, der har læst (og genlæst) Hobbitten, Ringenes Herre samt Silmarillion og har ret godt styr på Gondors kongerække.

Men bogen er heller ikke ligefrem en spændingsroman, og man kan jo godt nyde den fascinerende fantasiverden uden at vide, hvordan man bestiller et glas vin på elversprog.

Så hvis man hører til dem, som synes, at den gamle Oxfordprofessor brugte lovligt mange spaltemillimeter på at beskrive de blomster og planter, Frodo og vennerne tramper ned på vejen til Dommedagsbjerget, vil man nok blive mere glad for et virkeligt godt brætspil med samme tema.

Titel: The Nature of Middle-earth / Forfatter: J.R.R. Tolkien, redigeret af Carl F. Hostetter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere