Artikel top billede

Bog: Kan du bestille et glas vin på elversprog?

Forleden udkom The Nature of Middle-earth, der er første samlede beskrivelse af Midgårds natur, sprog, tidsregning, folkeslag, dyre- og planteliv og meget mere.

Har man set Ringenes Herre – måske særligt Peter Jacksons udgave og i knap så høj grad den nyopdagede russiske version – vil man vide, at Tolkiens Midgård er meget andet end sadistiske orker, arrogante elvere og tvangsspisende hobbitter.

Det er også skildret som et ofte ufatteligt smukt sted, som J.R.R. Tolkien gjorde sig store anstrengelser for at beskrive ned i mindste detalje.

Forleden udkom The Nature of Middle-earth, der er første samlede beskrivelse af Midgårds natur, sprog, tidsregning, folkeslag, dyre- og planteliv og meget, meget mere. Ja, her er endda en beskrivelse af, hvilke folkeslag, der bærer skæg og hvem, der ikke gør.

Bogen er redigeret af Tolkien-eksperten Carl F. Hostetter og baseret på Tolkiens omfattende noter og beskrivelser.

The Nature of Middle-earth er en oplagt julegaveidé til et kært familiemedlem, der har læst (og genlæst) Hobbitten, Ringenes Herre samt Silmarillion og har ret godt styr på Gondors kongerække.

Men bogen er heller ikke ligefrem en spændingsroman, og man kan jo godt nyde den fascinerende fantasiverden uden at vide, hvordan man bestiller et glas vin på elversprog.

Så hvis man hører til dem, som synes, at den gamle Oxfordprofessor brugte lovligt mange spaltemillimeter på at beskrive de blomster og planter, Frodo og vennerne tramper ned på vejen til Dommedagsbjerget, vil man nok blive mere glad for et virkeligt godt brætspil med samme tema.

Titel: The Nature of Middle-earth / Forfatter: J.R.R. Tolkien, redigeret af Carl F. Hostetter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.