Artikel top billede

Rusland anholder topchef for førende cybersikkerhedsselskab

Stifteren af et af Ruslands førende it-sikkerhedsselskaber er blevet anholdt under mistanke for at have begået forræderi mod den russiske stat.

De russsiske myndigheder har anholdt topchefen for det russiske cybersikkerhedsfirma Groub IB.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 35-årige Ilya Sachkov er ifølge nyhedsbureauet selv stifter af selskabet, der beskrives som et af de mest prominente it-sikkerhedsselskaber i Rusland.

Group IB beskæftiger sig med at efterforske it-kriminalitet og digital svindel, og blandt selskabets kunder finder vi blandt andet Interpol samt finansielle virksomheder, energivirksomheder og televirksomheder.

Anklages for forræderik

De russiske myndighederne anklager Ilya Sachkov for at begået forræderi ved at have samarbejdet med udenlandske efterretningstjenester om spørgsmål, der strider mod russiske interesser.

Ilya Sachkov erklærer sig ifølge Reuters uskyldig i alle anklager.

I Rusland kan forræderi straffes med op til 20 års fængsel, og følge Reuters får offentligheden sjældent indblik i detaljerne i denne type sager.

Indtil videre er Ilya Sachkov blevet varetægtsfængsel i to måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere