Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Rusland anholder topchef for førende cybersikkerhedsselskab

Stifteren af et af Ruslands førende it-sikkerhedsselskaber er blevet anholdt under mistanke for at have begået forræderi mod den russiske stat.

De russsiske myndigheder har anholdt topchefen for det russiske cybersikkerhedsfirma Groub IB.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den 35-årige Ilya Sachkov er ifølge nyhedsbureauet selv stifter af selskabet, der beskrives som et af de mest prominente it-sikkerhedsselskaber i Rusland.

Group IB beskæftiger sig med at efterforske it-kriminalitet og digital svindel, og blandt selskabets kunder finder vi blandt andet Interpol samt finansielle virksomheder, energivirksomheder og televirksomheder.

Anklages for forræderik

De russiske myndighederne anklager Ilya Sachkov for at begået forræderi ved at have samarbejdet med udenlandske efterretningstjenester om spørgsmål, der strider mod russiske interesser.

Ilya Sachkov erklærer sig ifølge Reuters uskyldig i alle anklager.

I Rusland kan forræderi straffes med op til 20 års fængsel, og følge Reuters får offentligheden sjældent indblik i detaljerne i denne type sager.

Indtil videre er Ilya Sachkov blevet varetægtsfængsel i to måneder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere