Artikel top billede

(Foto: Rawpixel Ltd / Rawpixel)

Zooms milliardopkøb går i vasken: Virksomhed har nedstemt gigantisk opkøbsaftale

Ejerne af virksomheden Five9 har stemt nej til et milliardbud om at blive opkøbt af Zoom. Dermed bliver det annoncerede milliardopkøb af virksomheden annulleret.

90 milliarder kroner havde videotjenesten Zoom tilbud virksomheden Five9 for at købe selskabet.

Et flertal blandt investorerne har dog stemt købstilbuddet ned, og dermed er aftalen mellem de to parter gået i vasken.

Det skriver flere medier herunder Wall Street Journal.

Zoom må dermed erkende, at selskabets planer om at udvidde med den amerikanske cloud-virksomhed.

"Vi har haft mulighed for at diskuterer beslutningen med vores investorer efter opkøbet blev annonceret," lyder det kortfattet fra Five9s administrerende direktør Rowan Trollope ifølge den amerikanske avis.

Han understreger samtidig at Five9 vil fortsætte med at samarbejde tæt med Zoom, selvom de to selskaber altså ikke kommer til at have fælles ejere i fremtiden alligevel.

Frygter nedgang efter pandemien

Coronapandemien har givet virtuel kommunikation og også Zoom luft under aktievingerne.

I USA er tjenesten blevet en af de mest populære på markedet og bruges af både skoler, virksomheder og private til virtuelt samvær.

I disse år intensiveres konkurrencen også på markedet, da udbydere som Zoom også er oppe imod spillere med hver deres alternativer til direkte kommunikation virtuelt, som Google, Microsoft og Facebook.

Zoom har været udsat for massiv kritik for sin it-sikkerhed og håndtering af persondata, når man benytter plarformen. Samtidig vurderer Wall Street Journal, at man blandt investorerne i Five9 frygter en kommende nedgang for Zoom i takt med, at flere vender tilbage til fysiske møder og samtaler.