Artikel top billede

Ny værktøjskasse slippes løs: Microsoft Viva er kontorpakken, der vil skabe trivsel på arbejdspladsen

Microsofts nye medarbejder-platform Viva slippes løs denne måned.

Hjemmekontoret, det virtuelle kontor, hybrid-kontoret eller det fysiske kontor. Kontoret er langt fra at være en entydig størrelse, siden corona-pandemien for halvandet år siden vendte op og ned på arbejdsformer.

Udviklingen giver nye udfordringer blandt andet når det gælder at opretholde medarbejdertrivlsen, blandt andet når grænserne mellem fritid og arbejde bliver mere flydende.

Netop denne problemstilling vil kontor-softwaregiganten over dem alle, Microsoft, imødekomme med de nye satsning, som slippes løs denne uge: Viva

Hvad er Viva?

Viva er Microsofts bud på en såkaldt EXP, en Employee Experience Platform – en digital overbygning til selskabets mange kontorprogrammer, som fungerer som platform til at understøtte medarbejderes behov på tværs af værktøjer og funktioner.

Programpakken er skabt til den digital æra og nu klar til den brede udrulning ovenpå efter introduktionen tilbage i februar 2021.

Her samles organisationens relevante nyheder, konversationer og ressourcer i en web-app, som fra senere på måneden også vil tilgås fra en dedikeret mobil-app.

Fire piller

Microsoft Viva er bygget omkring fire piller, som hver skal styrke medarbejdernes trivsel og personlige vækst.

Viva Connections, Viva Insights, Viva Topics samt Viva Learning, som alle er tilgængelige i Viva pakken, som tilbydes til en debutpris på ni amerikanske dollar per bruger per måned. De individuelle moduler kan også tilmeldes separat til tre dollar per styk per måned.

Med den fulde pakke følger også OKR-pakken (Objectives and Key Results) fra nyligt erhvervede Ally.io.

Microsoft Viva kan tilgås på selskabets hjemmeside.