Artikel top billede

Streaming: Marveljul med bue, pil og grumme gangstere

I Hawkeye skal den bueskydende superhelt slagte skygger fra fortiden, undgå at udsætte en insisterende fangirl for alt for meget fare samt nå sikkert hjem til jul. Serien får premiere 24. november på Disney+.

I Marveluniverset væver historierne om medlemmerne af The Avengers sig ind og ud mellem hinanden med så ubegribelig kompleksitet, at man skal være ansat i en tegneseriebutik – eller have virkelig god tid – for at kunne hitte rede i det hele.

Men en af konstanterne er, at Hawkeye alias Clint Barton står i skyggen af Iron Man, Black Vidow, Captain America, Loki, Thor og alle de andre på superheltenes A-liste.

Barton spilles af bundsolide Jeremy Renner og er en lidt anonym fyr, der ikke har andre superkræfter end at være usædvanligt dygtig til at skyde med bue.

Men da Clint Bartons familie forsvinder midlertidigt undervejs i Avengers-serien, får han lidt mere kant. Da ser den ellers så godmodige fyr rødt og påtager sig en midlertidig identitet som den grumme hævner Ronin, der blandt andet masseslagter Yakuza-gangstere i Tokyo.

Senere bliver han god igen, og i den kommende serie Hawkeye følger man over seks episoder Barton i tiden efter begivenhederne i Avengers.

I serien har han egentlig lagt heltetjansen på hylden og gør klar til at holde jul i familiens skød.

Men dels dukker den unge bueskytte og Hawkeye-fan Kate Bishop (Hailee Steinfeld) op og gør tingene lidt komplicerede. Dels truer nogle fjender fra Ronin-tiden, og det truer den fredsommelige familiejul. Det går virkelig ikke, og så må Hawkeye i aktion igen.

De første to episoder af Hawkeye får premiere 24. november, hvorefter der følger et nyt afsnit pr. uge. Sjette og sidste afsnit lægges online 22. december.

Af diverse foromtaler, interviews og naturligvis traileren, som kan ses her tegner Hawkeye til at blive en blanding af klassisk actionfyldt buddymovie og superhelteepos.

Dog slår serien en klart lettere tone an end i bl.a. WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier samt Loki – se blot plakaten her på siden. Og alt i alt ligner Hawkeye et bud på en julekalender, man gerne vil bruge nogle decemberaftener på.

Titel: Hawkeye / Får premiere på Disney+ 24. november