Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Rusland sender endnu en bøde efter Google

Endnu en dag og endnu en bøde fra Rusland til Google, for ikke at fjerne indhold fra sin søgemaskine, som er ulovligt at tilgå efter russiske standarder.

Mandag langede en domstol i Moskva endnu en bøde over disken til søgemaskinen Google. Bøden lyder på fire millioner rubler - lige under 420.000 danske kroner - og kommer fordi Google endnu ikke har fjernet adgang til indhold, der er forbudt i Rusland.

Bøden er endnu én i rækken af bøder og retssager, som Rusland over det seneste år har udstedt til Google og i øvrigt andre amerikanske Big Tech-virksomheder - herunder også Facebook og Twitter.

Det skriver Reuters, der har kontaktet Google, som afviste at kommentere sagen.

Nyhedsbureauet TASS rapporterede, at Google var blevet idømt en bøde for at give adgang til links til forbudte websteder.

Den seneste bøde, foruden den nyeste, blev blev sendt til Google 24. december sidste år. Denne lød på dét, der svarer til 643 millioner kroner. Også Facebooks modserselskab, der nu hedder Meta, fik en bøde ved samme lejlighed. Denne lød dog kun på 180 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere