Artikel top billede

(Foto: Genesis PR)

Ugen i tech: Nyt bilmærke nærmer sig: Her kommer Årets bil i luksus-version / Her er Sonys anden generations PlayStation VR2 headset / Her er Spotifys egen afspiller til bilen: 'Bil-dims'

Årets bil i Danmark 2021 får snart følgeskab af en finere model fra luksus-brandet Genesis. Ugens tech-nyheder byder samtidig på nyt til din nye PlayStation eller din ældre bil.

Nyt bilmærke nærmer sig: Her kommer Årets bil i luksus-version

Årets bil blev i 2021 en elbil fra Sydkorea, Hyundais Ioniq 5.

Bilen står dog inden længe til at blive overhalet af en finere variant, fra den sydkoreanske bilproducents mere luksuriøse Genesis-mærke.

Selskabets kommende el-SUV Genesis GV60, står nemlig til at debutere i Europa, oplyser selskabet.

GV60 deler platform med Ioniq 5 og dennes anden søstermodel, Kias EV6. Dermed vil der igen lægges op til en bil med op 77 kWh batterikapacitet og et 800 volts system der kan lade fra 10 til 80 procent på bare 18 minutter.

Motormæssigt bydes der på mellem 225 heste og 483 hester i både to- og firhjulstrukne varianter, der kan tilbagelægge mellem 368 og 451 kilometer per opladning.

På interiørfronten, bydes der på mere adelige materialer og mere luksuriøse versioner af de kabiner, som Ioniq 5 og EV6 er udstyret med.

På den tekniske front arbejder Genesis med en trådløs opladning til bilen, som skulle komme på sigt. Dertil kommer detaljer såsom et webkamera i b-stolpen til genkendelse af ansigter.

Prismæssigt er der ingen officielle meldinger om europæiske priser endnu, men i hjemlandet Sydkorea føres bilen til priser fra 59,9 millioner won, skriver mediet Topelectricsuv. Det svarer til 330.000 kroner – før told og moms.

Her er Sonys anden generations PlayStation VR2 headset

Det er snart et år siden, at Sony meldte om en kommende afløser til selskabets PlayStation VR headset.

Denne uge kan selskabet nu omsider præsentere version to af headsetet ’VR2’.

Designmæssigt læner det sig op af PlayStation 5 og dennes sort-hvide look, mens det byder på forbedringer som en lavere vægt, forbedret kølig og flere justeringsmuligheder, skriver netmediet The Verge.

På den tekniske front bydes på 4K HDR og op til 120Hz visning over det 110 grader brede synsfelt, som følger brugerens øjne. Det kræver dog en PlayStation 5, før man kan tage del i VR-løjerne.

VR2 byder derfor på betragtelige tekniske udviklinger i forhold til version 1, som stammer tilbage til 2016.

Sony oplyser dog ikke noget om, hvornår det nye headset bliver tilgængeligt.

Her er Spotifys egen afspiller til bilen: 'Bil-dims'

Har du plads til endnu en elektronisk dims til bilen, er Spotify nu klar med en dedikeret enhed til at styre musikken i din bil.

Efter flere måneder med begrænset udbredelse, sætter selskabet nu sin ’Car Thing’ – altså ’bil-dims’ – til salg.

Car Thing sigter alene efter at tilbyde en mere bekvem måde at styre musikken i bilen. Da den er afhængig af bilens lydsystem og mobilens internetforbindelse, fungerer den primært som Spotify-betjening.

Enheden bliver i først ombæring solgt i USA, hvor debutprisen lyder på 89,99 dollar, svarende til knap 600 danske kroner.

Med i kittet følger monteringsbeslag og USB-kabler samt en 12V adapter. Car Thing har ikke noget batteri i sig, hvorfor den altid skal være sluttet til strømforsyning, for at fungere.