Artikel top billede

(Foto: VW PR)

Ugen i tech: VW sætter stød til sit rugbrød: Mød ID.Buzz / Læk: Nvidia RTX 4090 bliver dobbelt så hurtig som RTX 3090 / Endnu en prisvenlig kina-elbil kan bestilles i Danmark

Ugen i tech: VW sætter stød til sit rugbrød: Mød ID.Buzz / Læk: Nvidia RTX 4090 bliver dobbelt så hurtig som RTX 3090 / Endnu en prisvenlig kina-elbil kan bestilles i Danmark

Det ikoniske folkevognsrugbrød er længe blevet spået en genkomst i fuldt elektrificeret format, og denne uge kunne VW altså løfte sløret for den åndelige arvtager til hippie-mobilen fra 60’erne med ID Buzz.

De første billeder af bilen viser, at VW tager godt for sig af retro-elementerne i deres nye familieflytter, men lader samtidig ID-seriens minimalistiske tage over indendørs.

Selve bilen er da også bygget omkring samme MEB-platform som ID.3 og ID.4 hvilket betyder at der tilbydes mellem 58 og 77 kWh batteri, mens motoren trækker på bagakslen med sine 204 hestekræfter.

En revideret ladekurve skulle dog understøtte op til 170 kW hurtigopladning, hvilket skulle sikre opladningen fra 10 til 80 procent på under en halv time.

Indeni vil der være plads til fem personer og et 1.120 liter stort bagagerum eller mere, hvis den vælges som en dedikeret varevogn. Så vil den tilbyde plads til to EU-paller, noterer mediet Top Gear.

Den almene version kan dog allerede flytte langt mere end de fleste biler, med sæderne slået ned, da det øger kapaciteten til 2.200 liter.

En længere version skulle ifølge mediet også være i kortene, hvilket i sagens natur give mere plads og mulighed for en ekstra sæderække, mens det tilme vil åbne op for et større 100 kWh batteri. Med dette ombord skulle rækkevidden kunne nærme sig de 500 kilometer på en opladning.

Prisen på ID Buzz er ikke offentliggjort endnu, men med en planlagt debut en gang i oktober 2022, har Volkswagen lidt tid at løbe på, til at fastsætte den danske pris.

Tidligere har det tyske netmediet AutomobilWoche spået en debutpris på lige under 60.000 kroner, men så det vil med al sandsynlighed være tale om en skrabet model.

Læk: Nvidia RTX 4090 bliver dobbelt så hurtig som RTX 3090

Nvidias næste generation af grafikkort kommer til at møde konkurrence fra flere sider af end tidligere, med Intels kommende grafikkort-satsning på trapperne, og Apples stærke M1 Max og Ultra processorer, som på mang måder bider skeer med markedetes kraftigste grafikkort.

Næste generation af Nvidias topkort, RTX 4090, og altså afløseren til RTX 3090 vil dog være i en helt ny liga ifølge gaming-mediet PCGamesN.

Ifølge mediet vil det nye flagskibskort være dobbelt så kraftig som forgængeren.

Al den regnekraft vil dog ikke være omkostningsfri, da mediet samtidig forventer, at Nvidia vil kræve usædvanlig meget strøm, med et TDP-mål på mellem 450 og 600 watt. Det nuværende RTX 3090 kort har en TDP på 350 watt, mens særudgaver kræver op til 450 watt.

Endnu en prisvenlig kina-elbil kan bestilles i Danmark

De danske bilkøbere har fået et nyt kinesisk bilmærke at vælge imellem: Xpeng.

Selskabet åbner denne uge for bestillingerne af sin prisvenlige P5-model, med udsigt til leveringer i årets sidste kvartal - altså tidligst fra oktober måned.

Prisen ligger dog ikke fast endnu, men holder prisen fra det kinesiske marked bare nogenlunde, kan Xpeng P5 blive et meget interessant bud blandt de elektriske sedaner i Tesla Model 3, Polestar 2 og BMW i4 segmentet.

Ifølge finansmediet Barron's koster Xpeng P5 der fra 25.000 dollar, hvilket svarer til blot 170.000 danske kroner før det danske afgiftsystem og moms har været inde over. Det danske afgiftssystem er dog ganske lempelig overfor elbiler.

Til de penge får køberne en veludstyret bil med et 66 kWh batteri, 465 kilometers rækkevidde og en motor der leverer 204 hestekræfter ved forhjulene.

Inde i kabinen bydes der på en minimalistisk indretning, som dog er domineret af en stor central skærm på 16 tommer.