Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Conferize-formand vil have fyret hele bestyrelsen / Visma omsætter for 15 milliarder kroner / Bestseller-milliardær investerer i sommerhusportal

Conferize-formand vil have fyret hele bestyrelsen. Visma omsætter for 15 milliarder kroner. Apple-tjenester utilgængelige for tusindvis af brugere. Kina befaler Microsoft at lukke for søgefunktion. Bestseller-milliardær investerer i sommerhusportal.

Kære Computerworld-læser hermed dagens korte og hurtige it-nyheder til at vågne op på.

Endnu en gang er det Alexander Haslund, der her bringer dig din digitale morgennyhedsoversigt med ekspresfart.

Conferize-formand vil have fyret hele bestyrelsen

Aktionær Jesper Bak, der ejer fem procent af aktiekapitalen og stemmerne i Conferize, har anmodet om indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i det hårdtprøvede selskab.

Det eneste punkt på dagsordenen er en total udskiftning af bestyrelsen, fremgår det af en børsmeddelelse.

Selv meddeler bestyrelsen, at man ikke støtter forslaget om, at skulle blive udskiftet med nye medlemmer. .

"Den siddende bestyrelse støtter ikke forslaget om valg af ny bestyrelse og er på tidspunktet for denne indkaldelse ikke bekendt med aktionærens planer for selskabet," lyder det i meddelelsen.

Det kriseramte Conferize står bag en løsning til håndtering og orkestrering af konferencer, som blandt andet har været sat på hård prøve under corona-krisen.

Conferizes bestyrelse består, udover formand Claus Bretton-Meyer af Laura Lindahl, Rolf Jan Lynge Olsen og Nicolai Bille Krogh.

Den ekstraordinære generalforsamling afholdes den 5. april.

Visma omsætter for 15 milliarder kroner

Visma-koncernen kommer ud af 2021 med god vind i sejlene. Omsætningen rammer 2,1 milliard euro svarende til 15,6 milliarder kroner. Det sker efter en vækst i omsætning på 20 procent og efter, at Visma Group har opkøbt hele 42 nye selskaber i 2021.

Alene i Norden lød omsætningsvæksten på 20 procent.

I selskabets netop offentliggjorte årsrapport kan gruppen også fremvise en solid fremgang i driften (EBITDA), der vokser med 28 procent til nu 4,4 milliarder kroner.

Koncernen tæller i dag 14.000 ansatte i mere end 20 lande.

Apple-tjenester utilgængelige for tusindvis af brugere

Adskillige af Apples tjenester, herunder Apple Music, iCloud-lagringstjenesten, Apple TV og Apple Store var nede for tusindvis af brugere mandag.

Det skriver Reuters.

Ifølge Downdetector.com rapporterede mere end 4.000 brugere problemer med at få adgang til Apple Music, mens næsten 4.000 rapporterede problemer med iCloud.

Apple oplyste selv via sin systemstatusside, at det undersøgte problemet, og at tjenesterne kunne være langsomme eller utilgængelige.

Det er uklart, hvad der forårsagede afbrydelserne. Apple reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar fra Reuters.

Kina befaler Microsoft at lukke for søgefunktion

Microsofts søgemaskine Bing skal ikke automatisk forsøge at udfylde søgefeltet for brugerne. Ikke i Kina i hvert fald.

Sådan lyder det fra det kinesiske styre, der vil have Microsofts auto-suggest-funktion i Bing suspenderet i Kina i syv dage.

Det skriver Reuters.

Microsofts Bing er den eneste store udenlandske søgemaskine, der er tilgængelig i Kina.

Bing har ikke angivet en årsag til suspensionen, og Microsoft har endnu ikke kommenteret det.

I august offentliggjorde Beijings øverste cyberregulator udkast til regler, der dikterer, hvordan internetplatforme kan og ikke kan bruge algoritmer. En endelig version af reglerne trådte i kraft denne måned.

Bestseller-milliardær investerer i sommerhusportal

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen skyder tocifret millionbeløb i booking-platform til udlejning af sommerhuse, Landfolk.

Det skriver Finans.

Investeringen sker via Anders Holch Povlsens investeringsselskab Heartland, der med investeringen får 20 procent af sommerhusportalen. I forvejen ejede Anders Holch Povlsen 28 procent af selskabet.

Bag Landfolk finder vi iværksætterparret Christian Schwarz Lausten og Anders Boelskifte Mogensen, som i 2019 solgte Gaest.com til Airbnb.

"Vi har haft samtaler med 30-40 forskellige investorer. Der har været stor interesse for os som selskab. Vi har mærket, at der er stor respekt for den præstation, vi tidligere har skabt," lyder det fra Christian Schwarz Lausten, medstifter og direktør i Landfolk, til Finans.

"Heartland er dygtige til at se de mønstre, der er forbrugeradfærdsmæssigt på tværs af Europa. Vi forventer, at det kan være med til at skalere forretningen og har et mål om at blive Nordeuropas største," fortsætter han.