Artikel top billede

(Foto: Tesla)

Elon Musk har enorme forventninger til Tesla-robotten Optimus - folk har slet ikke forstået omfanget

Da Tesla lancerede robotten Optimus i august skete det under lette bizarre omstændigheder. Men Elon Musk erklærede onsdag aften, at han var skuffet over, at folk ikke havde forstået, hvor stor betydning robotten vil få i fremtiden.

Der bliver ikke sparet på superlativerne, når Elon Musk taler om planerne om at udvikle en menneskelignende Tesla-robot.

Det var heller ikke tilfældet onsdag aften, da Tesla offentliggjorde sit kvartalsregnskab, som viste en omsætningsfremgang på 84 procent.

Her erklærede Elon Musk, at han var skuffet over, at pressen og omgivelserne tilsyneladende ikke havde set samme enorme perspektiver i den såkaldte Tesla Bot, som han selv havde.

”Jeg var overrasket over at folk ikke indså omfanget af Optimus robot-programmet,” sagde Elon Musk ifølge Techcrunch.

Elon Musk har tidligere spået, at Tesla-robotten har potentiale til at blive mere værd end både Teslas bilforretning og den bagvedliggende selvkørende software, også kendt som FSD.

Den vurdering gentog han onsdag aften.

”Væsentligheden af Optimus vil blive åbenlys i løbet af de kommende år. Dem der er indsigtsfulde nok eller lytter omhyggeligt vil forstå, at Optimus ultimativt vil blive mere værd end bil-forretningen og mere være end FSD. Det er min klare overbevisning,” sagde Musk.

Bizar præsentation

En del af forklaringen på omgivelserne skepsis er formodentligt, at vi endnu ikke har set en reel prototype at Optimus-robotten, og da den blev annonceret i august skete det på lettere bizar maner i form af en lycraklædt danser i ført en robothjelm.

Samtidig har Elon Musk sat nogle utrolige ambitiøse – og nogen vil måske mene deciderede urealistiske -mål for robotten.

Han har tidligere sagt, at den ville være klar til lanceringen inden for de næste par år samt at den vil kunne købes for 10.000 dollar.

Analytiker tvivler

Ifølge Musk vil en prototypen af robotten desuden allerede være klar i løbet af det indeværende år,

Colin Langan, aktieanalytiker ved Well Fargo, vurderer ifølge Yahoo Finance da også, at det er tvivlsomt om robotten vil få nogen særlig økonomisk betydning for Tesla i de kommende år.

Det skyldes blandt andet, at robotten ikke ventes at kunne blive produceret i større skala i første omgang.

”Jeg vil sige nej, men vi må se tiden. Markederne har jo tidligere taget fejl af ham,” siger analytikeren til Yahoo Finance.

Tesla har tidligere oplyst, at det forventes at Optimus bliver 173 centimeter høj og får en vægt på 57 kilo.