Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Ugen i tech: Slut med VW elbiler for i år: Melder alt udsolgt / Tegn på at Google Pixel-telefonerne styrer mod Danmark

Ugen i tech: Slut med VW elbiler for i år: Melder alt udsolgt / Tegn på at Google Pixel-telefonerne styrer mod Danmark

Slut med VW elbiler for i år: Melder alt udsolgt

Købere af biler fra Volkswagen-gruppen må væbne sig med tålmodighed, hvis de vil have sig en elbil fra selskabets mærker som VW, Skoda, Seat og Audi samt selskabets øvrige mærker.

Ifølge top-chef Herbert Diess er der så godt som udsolgt på alle hylder i både Europa og USA, skriver finansmediet Financial Times.

Potentielle købere skal være indstillet på at vente til en gang i 2023, før elbiler fra selskabet kan fås, lyder det. Volkswagen gruppen forventer samtidig at leveringstiderne fortsat forventes at blive længere.

Bag de voksende ventetider er forsyningsvanskeligheder, grundet komponentmangler som for øjeblikket skærpes af en stribe corona-relaterede lockdowns i Kina.

Forsyningskvalerne har allerede betydet, at selskabet har døjet med et fremstille biler i årets første kvartal, hvor der blot er trillet 100.000 elbiler ud af produktionshalerne i en periode hvor Tesla har leveret 310.000 elbiler, skriver The Verge.

Update: VW Danmark oplyser til Computerworld, at man i det danske marked fortsat kan levere elbiler til køberne i nuværende år.
"I Danmark kan vi levere elbiler. Danmark er et prioriteret land pga. vores relativt høje andel af elbiler, og specifikt omkring elbiler så har vi – som situationen er nu – fortsat biler til levering i år, på trods af at der er mange kunder, som venter på ny bil," siger pressechef Thomas Hjortshøj, som specificerer:"Vi kan levere ID.4 i slutningen af fjerde kvartal og ID.5 fra slutningen af tredje kvartal. ID.3 kan også leveres sidst på året, som det ser ud nu".

Tegn på at Google Pixel-telefonerne styrer mod Danmark

Googles egenproducerede serie af Pixel-smartphones har længe været forbeholdt udvalgte markeder, men der ser ud til at også danskerne har udsigt til at få fingrene telefoner mellem hænderne.

Jobopslag fra selskabets danske kontor indikerer nemlig, at selskabet er ude efter en marketingchef der skal varetage forholdet til teleoperatører og detail-partnere, noterer netmediet Inputmag.

Dertil er selskabets også ude efter en strategisk partner manager møntet på nordisk samarbejde, hvor Googles Pixel-telefoner nævnes specifikt.

Søgegigantens planer kan blive konkretiseret allerede i den kommende uge, hvor selskabets inviterer til sin årlige udviklermesse Google I/O, som indledes onsdag 11. maj.

Hvilke Google-telefoner der vil indledes med er uvist, men den eksisterende serie fra efteråret, Pixel 6 og 6 Pro, eller den rygtede Pixel 7 kollektion med Googles egenudviklede Tensor-processorer er gode kandidater.


Mest læste klummer og blogs