Artikel top billede

Berygtet phising-gruppe fældet i storstilet politiauktion

I en stor politiauktion er et kriminelt netværk, der har stjålet millioner af euros via phising, blevet fældet. Efter flere ransagelser er ni personer blevet anholdt i Holland.

I en stor auktion på tværs af landegrænsen har Europol, det belgiske og hollandske politi anholdt en række nøglepersoner fra en berygtet phising-gruppe.

Personerne bag denne gruppe har været involveret i organiseret kriminalitet såsom phising, svindel og hvidvaskning.

Den store politiindsats, der blev udført 21. juni, førte til ni anholdelser i Holland, hvor 24 huse blev ransaget. Her blev der beslaglagt skydevåben, ammunition, smykker, elektronik, kontanter og kryptovaluta, skriver Europol.

Denne kriminelle gruppe kontaktede sine ofre over mail, sms-beskeder og gennem diverse besked-apps. Beskederne indeholdt altid et phishing-link til en falsk bankhjemmeside.

Ofrene blev snydt til at tro, at de tilgik deres egen netbank via den falske hjemmeside, hvorefter de blev bedt om at indgive bankoplysninger til de kriminelle.

Efterforskerne mener, at personer bag det kriminelle netværk har stjålet flere millioner euros fra ofrene med deres svindelnumre.

Flere af gruppens medlemmer er desuden linket til flere sager om narkosalg og muligvis også om videresalg af ulovlige skydevåben.