Artikel top billede

(Foto: Hyundai)

Ugen i tech: Ekstremt strømlinet og hurtigtladende: Ioniq 6 ligner en elbil med unikke evner / Hype-mobilen ’Nothing Phone’ styrer mod Danmark / Mikro-pc’en Pico W koster under 45 kroner

Ugen i tech: Ekstremt strømlinet og hurtigtladende: Ioniq 6 ligner en elbil med unikke evner / Hype-mobilen ’Nothing Phone’ styrer mod Danmark / Mikro-pc’en Pico W koster under 45 kroner

Ekstremt strømlinet og hurtigtladende: Ioniq 6 er en elbil med unikke evner

Hyundai har høstet meget ros for sin seneste elbil, Ioniq 5, som forener gøre køre egenskaber med 800 lynladerteknologi og en praktisk kabine.

Næste nummer i rækken fra selskabet, Ioniq 6 går dog i en helt anden retning en skarpt tegnede 5’er. I stedet for at være en hatchback i SUV-dimensioner, er 6’eren en særlig strømlinet sag, der vrager de skarpt trukne streger til fordel for bløde former.

Her diskes op med en bil, der igen spiller på retro-designs, men som lader sig inspirere af 20’erne og 30’erne futuristiske ’streamliner’ æstetik.

Resultatet vil givetvis ikke falde i alles smag, men det afrundede look sikrer en effektiv vindmodstandskoefficient på blot 0,21. Et tal der kun overgås af store lange biler som Tesla model S eller Mercedes EQS.

Dimensionerne på Ioniq 6 er også velvoksne, med 4,85 meter i længden og 1,88 meter i bredden. Akselafstanden på 2,95 meter giver løfte om særdeles god plads i kabinen, mens den faldende hæklinje og sedan-åbning til bagagerummet gør det mere tvivlsomt, hvorvidt bagageforholdende skulle være gode.

Drivlinjen vil blive delt med Hyundais Ioniq 5, hvor den byder på op til 77 kWh batteri over 500 kilometers rækkevidde, 225 heste over baghjulene eller over 300 hestekræfter i firhjulstræk-varianten. Mest bemærkelsesværdigt for platformen er dens 800 volts arkitektur, der gør, at batteripakken kan lynlade fra 10 til 80 procent på blot 18 minutter.

Præcise priser, mål og performance-tal røber Hyundai dog ikke endnu, men forventes præciseres 14, juli 2022. Ioniq 6 forventes at være klart til sin salgsdebut en gang i 2023.

Hype-mobilen ’Nothing Phone’ styrer mod Danmark

Et nyt mobilmærke styrer mod Danmark – og du har med al sandsynlighed ikke hørt om mærket og telefonen af samme navn Nothing Phone – men det er kendte kræfter, detr står bag.

Bag telefonen er blandt andre Carl Pei og tech-konglomeratet BKK Electronics, som blandt andet står bag mærker som OnePlus herhjemme, samt andre mobilmærker som Oppo og Vivo, der hitter i det kinesiske hjemmemarked.

Bag telefonen er også indflydelsesrige tech-personligheder såsom YouTuberen Casey Neistat, og grundlæggerne af henholdsvis Reddit og Web Summit, Steve Huffman og Paddy Cosgrave.

Nothing Phone første model kaldet blot ’(1)’ er ifølge selskabets selv klodens mest hypede mobil-telefon, men vil dog være en telefon, der om ikke andet på papiret vil minde om mange andre telefoner.

Der bliver tale om en Android-telefon med 6,55 tommer 120 Hz skærm, 4.500 mAh og en mellemklasse-CPU (Snapdragon 778G+).

Mobilen vil dog markere sig med sit halvgennemsigtige design, med lysdiodeelementer.

Telefonen får dog lov til at forsøge at leve op til hypen fra den 12 juli herhjemme, når teleselskaberne CBB Mobil og Telenor vil til at føre hyp-mobilen.

Den danske pris melder selskaberne ikke noget om endnu.

Mikro-pc’en Pico W koster under 45 kroner

Raspberry Pi’s nyeste enhed er en trådløs enhed, der blot koster seks amerikanske dollars, svarende til blot 43 kroner.

Den tager udgangspunkt i mikro-computeren Pico, men med den afgørende tilføjelse af trådløs wifi-forbindelse, hvilket åbner op for muligheden for at styre alskens IoT-enheder trådløst.

Pico W er udstyret med en Infineon CYW43439 chip, hvilket skulle give bluetooth-forbindelse med i købet, men det er ikke officielt understøttet indtil videre.

Sammen med Pico-W slipper Raspberry Pi såkaldte ’H’-versioner af både Pico og Pico-W, som er udstyret med en dedikeret debug-port.