Artikel top billede

Ny dansk venturefond på 1,3 milliarder kroner vil satse massivt på kvanteteknologi

De to danske investorer og tech-iværksætter Lars Fjeldsøe-Nielsen Niels Nielsen er med nyt venture-selskab klar til at kaste millioner efter startups inden for kvanteteknologien.

De to ventureveteraner og tech-iværksættere Lars Fjeldsøe-Nielsen og Niels Nielsen har søsat venturefonden 2xN, som med videre 1,3 milliarder kroner i kapital, navnlig vil investere i startups inden for kvanteteknologi.

Det fortæller Niels Nielsen til Finans.

"Jeg ser ingen anden teknologi, som fremover vil få større indflydelse på menneskeheden. Den kommer til at påvirke så mange forskellige områder. Hvis vi skal rejse til Mars, løse vores klimaproblemer og udvikle ny medicin. Kvantecomputere har potentiale til at løse det hele. Det er en meget bred use case," lyder det fra Niels Nielsen til Finans.

Den første del af fonden er allerede diskret taget i brug, med 23 investeringer, mens en ny fond på 860 millioner kroner bliver åbnet.

Lars Fjeldsøe-Nielsen, der kommer fra en position som partner hos den britiske kapitalfond Balderton, har blandt andet boet i Sillicon Valley fra 2007 til 2015, hvor han tidligt med om bord hos Dropbox, Whatsapp og Uber.

Niels Nielsen har gennem mange år købt, solgt og ledet virksomheder i den finansielle branche, samt været investor i blandt andet tech-branchen og hotelbranchen. Han er blandt andet i dag medejer Azure Hotels.

De to garvede ventureveteraner er med på, at det er et stort sats med kvanteteknologien, der stadig er i sin tidligere begyndelse. De satser derfor også på fire andre sektorer, siger de til Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
MS Power Platform

På dette seminar kan du høre mere om mulighederne i Power Apps, og hvordan du kommer igang med at skabe værdi med Microsofts low code/no code-platform. Du kan også få inspiration fra organisationer, der i dag allerede er godt i gang og som har gjort sig deres erfaringer med platformen. Hvad virker? Og hvad virker ikke?

28. september 2022 | Læs mere


Strategisk brug af cloud: Få styr på compliance, infrastruktur og industry clouds

På denne konference klæder vi dig på at træffe de strategiske de valg, som der ligger bag hybrid cloud. Og vi går i dybden med de compliance- og sikkerhedsmæssige udfordringer og beslutninger der følger med cloud-løsninger

29. september 2022 | Læs mere


Årets CISO 2022 - Sådan arbejder du med sikkerhed, systemer og ledelse

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2022 på denne konference.

05. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital