Artikel top billede

Ny dansk venturefond på 1,3 milliarder kroner vil satse massivt på kvanteteknologi

De to danske investorer og tech-iværksætter Lars Fjeldsøe-Nielsen Niels Nielsen er med nyt venture-selskab klar til at kaste millioner efter startups inden for kvanteteknologien.

De to ventureveteraner og tech-iværksættere Lars Fjeldsøe-Nielsen og Niels Nielsen har søsat venturefonden 2xN, som med videre 1,3 milliarder kroner i kapital, navnlig vil investere i startups inden for kvanteteknologi.

Det fortæller Niels Nielsen til Finans.

"Jeg ser ingen anden teknologi, som fremover vil få større indflydelse på menneskeheden. Den kommer til at påvirke så mange forskellige områder. Hvis vi skal rejse til Mars, løse vores klimaproblemer og udvikle ny medicin. Kvantecomputere har potentiale til at løse det hele. Det er en meget bred use case," lyder det fra Niels Nielsen til Finans.

Den første del af fonden er allerede diskret taget i brug, med 23 investeringer, mens en ny fond på 860 millioner kroner bliver åbnet.

Lars Fjeldsøe-Nielsen, der kommer fra en position som partner hos den britiske kapitalfond Balderton, har blandt andet boet i Sillicon Valley fra 2007 til 2015, hvor han tidligt med om bord hos Dropbox, Whatsapp og Uber.

Niels Nielsen har gennem mange år købt, solgt og ledet virksomheder i den finansielle branche, samt været investor i blandt andet tech-branchen og hotelbranchen. Han er blandt andet i dag medejer Azure Hotels.

De to garvede ventureveteraner er med på, at det er et stort sats med kvanteteknologien, der stadig er i sin tidligere begyndelse. De satser derfor også på fire andre sektorer, siger de til Finans.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere