Artikel top billede

(Foto: Ditte Vinterberg Weng)

10 unge talenter og en bunke hæklede næbdyr skal bringe det danske cyberlandshold til sejr: Tag med til træning til De Europæiske Cybersikkerhedsmesterskaber

Reportage: 10 unge cybersikkerhedstalenter skal i midten af september konkurrere om førstepladsen med landshold fra 32 andre lande. Med sig har de spidskompetencer ud i alle dicipliner af cybersikkerhed... og en bunke hæklede næbdyr med en praktisk funktion.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Tag med til trænings-session med det danske cybersikkerheds-landshold.
876
4:30 min
Trænings-session på IT-Universitet i København: 50-70 studerende sidder og nyder solen ude på bænke foran IT-Universitetet i København, da Computerworlds udsendte fredag eftermiddag dukker op foran universitetet, der er bygget af glas, beton og teknologi.

Indenfor står unge i lange køer til baren og rundt ved de opstillede, høje caféborde med fadøl og drinks i plastikkopper foran sig.

Men mens skolens it-studerende holder fredag, trækker en lille gruppe i arbejdstøjet.

Går man væk fra den menneskefyldte hal, der udgør ITU's midte og tager elevatoren op på anden sal, så har ni unge hacker-entusiaster sammen med deres trænere forskanset sig i et mødelokale på en af de mørke gange.