Artikel top billede

(Foto: Ditte Vinterberg Weng)

Cyberlandsholdet hyldet af forsvarsministeren efter EM-sejr: "I spiller en central rolle for hele Danmark"

De er "de største talenter inden for cybermiljøet". De spiller "en central rolle" for hele Danmark.

"Det, vi står overfor i dag, det er uden sidestykke de største talenter, vi ser indenfor cybermiljøet."

Det danske cyberlandshold, som i fredags - 16. september - vandt guld i EM i Cybersikkerhed i Wien blev tirsdag hyldet af blandt andre forsvarsminister Morten Bødskov (S).

Ovenstående var en del af forsvarsministerens tale til de stolte landshold.

Traditionen tro var guldvinderne inviteret på Københavns Rådhus til hyldest og rådhuspandekager klokken 15.00.

"Hold kæft hvor er I seje," lød forsvarsministerens ublu ord til de 10 holdmedlemmer.

Dette mesterskab, siger Morten Bødskov, vedrører i den grad ikke bare hele den danske tech-branche, men faktisk hele Danmark.

"Vi er i en tid nu, hvor der er pres på os fra alle sider. Der er meget, vi ikke ser. Og det, som vi ikke ser, det er dét, som I nu er blevet europamestre i at håndtere. Derfor spiller I en central rolle ikke bare for jer selv, organisationer eller cyberlandsholdet, men for hele Danmark."

Næstformand for Københavns borgerrepræsentation Klaus Mygind (SF) der også var til stede for at hædre cyberlandsholdet, udtrykte det således:

"I [cyberlandsholdet, red.] bidrager også med tryghed for den vished, at vi har dygtige cyberkompetencer i vores land."

Dermed er EM guld-pokalen ikke blot en for en særligt imponerende kraftanstrengelse. Det er også et symbol på den robusthed, som pokalens ejer demonstrerer til hele den internationale omverden.

I en tid med russisk invasion og cyberkrig, er denne pokal, og dette 10 personer høje landshold selve fremtiden for Danmarks modstandsdygtighed i en digital tidsalder på speed.

Efter talerne blev der indtaget de berømte rådhus-pandekager, og så fandt Morten Bødskov en sort æske frem. I æsken ligger et våbenskjold, som ministeren overrækker til holdets kaptajn, Oliver Lind Nordestgaard, som tak for indsatsen.

Knap så traditionelt kan de unge holdspillere dog ikke få lov at se den balkon, som andre guldvindere gennem tiden har stået på, da et andet arrangement optager salen, hvorfra man kan komme ud på balkonen.

Hvor mange sejre eller krige der skal til, før cybersikkerhed opnår den status må tiden vise.