Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Instagram får milliardbøde for skødesløs brug af mindreåriges data / Fusion mellem Ambition og NexusOne skaber stort digitalt bureau / Endnu et NFT-kunstmarked kommer til dit fjernsyn

Morgen-briefing: Instagram får milliardbøde for at skødesløs brug af mindreåriges data / Fusion mellem Ambition og NexusOne skaber stort digitalt bureau / Endnu et NFT-kunstmarked kommer til dit fjernsyn

Velkommen til Computerworld morgen-briefing den 6. september.

Med dagens friskbagte nyhedsmix er morgenvært Niels de Boissezon.

Instagram får milliardbøde for skødesløs brug af irske mindreåriges data

Det irske datatilsyn, DPC, pålægger Instagram en bøde på 405 millioner euro, svarende til tre milliarder kroner fra det irske datatilsyn.

Bøden tildeles for Instagrams og moderselskabets Metas skødesløse håndtering af mindreåriges data, forklarer en talsperson for myndigheden.

Den fulde afgørelse er ikke offentliggjort endnu, men af en undersøgelse fremgår det at irske teenagere på mellem 13 og 17 år kunne anvende virksomhedsprofiler, hvilket gjorde de unges mail og telefonoplysninger frit tilgængelige, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Instagram vil anke dommen, lyder det i en meddelelse fra moderselskabet Meta. For selskabet betyder dommen, at andre europæiske datatilsyn kan søge lignende regulering under EU’s fælles regelsæt på området, skriver mediet.

Fusion mellem Ambition og NexusOne skaber stort digitalt bureau

Nexus Ambition er det nye selskab, som står tilbage efter fusionen af de to digitale bureauer Ambition og NexusOne.

Med sammensmeltningen skabes en nye enhed med i alt 75 medarbejdere, som skal begå sig i et felt præget af store internationale aktører.

Ny administrerende direktør bliver Villy Gravengaard fra NexusOne mens Peter Nyeman fra Ambition bliver bestyrelsesformand og får en rolle som Client service Director.

”Vi kan komme med et ret overbevisende budskab om, at Nexus Ambition fra dag ét vil være et komplet digitalt bureau, der bliver en attraktiv partner for vores kunder. Vi har set et hul i det danske marked, hvor vi som digital bureaupartner kan understøtte hele værdikæden i virksomheders digitale vækstrejse.” siger Villy Gravengaard.

Den nye virksomhed forventer at nå en samlet omsætning på op til 100 millioner kroner i 2023 ovenpå fusionen.

Endnu et NFT-kunstmarked kommer til dit fjernsyn

Den sydkoreanske TV-producent LG er klar med sit bud på en digital markedsplads til selskabets fjernsyn: LG Art Lab.

Her får brugerne af webOS 5.0 baserede fjernsyn mulighed for at opdage, købe, sælge og dele NFT-kunst via platformen.

Bag platformen er kryptoløsningen Hedera og sin krypto-pung Wallypto, som muliggør transaktionspriser ned til 0,0001 amerikanske cents.

Det skriver netmediet TechCrunch.
Med sin NFT-platform slutter LG sig til Samsung som den anden fjernsynsproducent, som gør stuealterets til en skueplads for købte NFT-værker.

Teleselskabet M-Mobility skifter navn

Godt tre år efter opkøbet overtager det danske teleselskab M Mobility nu navnet på sit moderselskab, den europæiske telecom-koncern Enreach.

Rebrandringen ses som en del af selskabets integrationsstrategi, hvor der søges efter at skabe en samlet identitet på tværs af europæiske markeder.

Forenklingen er i tråd med M Mobilitys CEO og grundlægger Søren Mathiesen Hass’ tanker da han stiftede virksomheden i 2010.

“M Mobility blev til med den vision, at tilbyde kunderne et samlet setup, hvor telefoni, omstilling, internet, hardware m.m. blev leveret i én fast aftale – til én fast pris og med samme faste kontaktperson. Hos os har kunden altid været i centrum og vi har altid prioriteret en tæt dialog. Med navneskiftet til Enreach vil vores team naturligvis fortsætte med at tilbyde den rigtige løsning og den bedste service til vores kunder.”

Enreach tæller i alt 2,3 millioner bruger og 1.100 medarbejdere fordelt på 25 lande.