Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kommune vil erstatte skoletimer med it / Bankers digitale handelsplatforme taber til digitale konkurrenter / Elgiganten på vej med flere nye varehuse

Kommune vil erstatte skoletimer med it. Bankers digitale handelsplatforme taber til digitale konkurrenter. Elgiganten på vej med flere nye varehuse. Danske forsikringsselskaber halter bagud på digital sundhed. Tilmeld dig ny energi-ordning direkte fra mit.dk, og så er det i dag 42 år siden, at det legendariske Pac-man-spil blev lanceret i USA.

Godmorgen folkens

Det er i dag mandag den 10. oktober, og her kommer ugens første morgen-briefing fra Computerworld.

Er du også allerede ved at have være træt af at se politikere i dit fjernsyn, der taler om deres madvanerne og yndlingssange? Så kan vi glæde dig med, at vi i dag er én dag tættere på valgdagen end vi var i går.

Således opmuntret springer vi direkte til den første historie i dagens morgen-briefing, der handler om en sydjysk kommune, som er på vej med en usædvanlig spareøvelse i skolerne, hvor man vil erstatte lærerundervisning med digitale undervisnings-tiltag.

Kommune vil erstatte skoletimer med it

Vejen Kommune i Sydjylland vil udskifte tre undervisningstimer om ugen i skolen med it og selvstudier.

Det skriver fagbladet Folkeskolen.

Kommunen forventer, at den vil kunne spare en halv million kroner om året på skolebudgettet via besparelsen, der dog kun vil ramme elever fra 7. klasse og opefter.

”Under corona kunne vi jo se, at eleverne godt kunne arbejde selvstændigt foran skærmen og samtidig få noget ud af undervisningen. Så derfor foreslog vi det her, som en måde at spare nogle lønudgifter på”, siger Claus Holm, skoleleder på Grønvangskolen i Vejen, til Folkeskolen.

Bankers digitale handelsplatform taber til digitale konkurrenter

Forbrugerrådet Tænk har testet en række digitale handelsplatforme til værdipapirhandel, og den viste, at de traditionelle banker tager højere gebyr end deres digitale konkurrenter. Det skriver Børsen.

Den hollandske platform Degiro klarer sig bedst i testen, mens Nordnet får andenpladsen.

Fem traditionelle banker får vurderingen middel, mens det ser værre ud for Spar Nord og Ringkjøbing Landbobank, som får bedømmelsen 'under middel'.

Elgiganten på vej med flere nye varehuse

Danmarks førende elektronik-pusher Elgiganten åbner til næste år to nye store varehuse i Lyngby og Greve.

De to nye varehuse kommer til at ligge i henholdsvis Lyngby Storcenter og i shoppingcenteret Waves.

De nye butikker vil blandt andet indeholde en Apple shop-in-shop med dedikeret Apple-personale, oplyser Elgiganten.

I de kommende to år forventer Elgiganten desuden, at åbne i alt 10 nye varehuse.

Allerede i løbet af de kommende seks måneder popper der nye varehuse op i Kalundborg, Thisted og Haderslev, og 2023 og 2024 planlægger selskabet også slå dørene op i blandt andet Grenå, Nyborg og Skive.

Danske forsikringsselskaber halter bagud på digital sundhed

De danske forsikringsselskaber sakker bagud, når det gælder digitale sundhedsløsninger.

Det siger Lars Bay Nielsen, direktør i konsulenthuset Accenture, til Børsen.

Lars Bay Nielsen peger blandt på, at vi i Danmark kan digitalisere sundhedssektoren yderligere ved at etablere et øget samarbejde mellem private og offentlige sundhedsudbydere. Det kan eksempelvis ske via løsninger, der gør det muligt for borgerne at tjekke symptomer på udvalgte områder.

“Der er ingen diskussion om, at der skal ske innovation på sundhedsområdet. Og kigger man på forsikringsselskabernes strategier, så ser man, at de gerne vil spille en rolle, så det handler om at give dem muligheden for at spille den rolle,” siger han til Børsen.

Tilmeld dig ny energi-ordning direkte fra mit.dk

Er du energikunder hos Norlys, så kan du fra 1. November tilmelde dig den nye ordning til indefrysning af deres energiregning direkte fra Mit.dk

Det oplyser både Norlys og Netcompany i pressemeddelelser til Computerworld.

Mit.dk er udviklet af Netcompany, og indtil videre er Norlys det første selskab, der har åbnet for tilmelding til den nye ordning via Mit.dk.

“Det er en stor opgave at tilpasse vores egne it-systemer til at håndtere en indefrysning, der kan løbe i op til fem år, så det arbejder vi målrettet videre på. Det vigtigste for os er at have en løsning klar, som gør det nemt for kunderne, siger Mads Brøgger, direktør for Norlys' energiforretning, ifølge en pressemeddelelse.

Om dagen i dag: Pac-man bliver lanceret i USA

Det er i dag 42 år siden, at det legendariske computerspil Pac-man blev lanceret i amerikanske spillehaller.

Pac-man var dog allerede et halvt år tidligere blevet lanceret i Japan under navnet Puck-Man, men det var først efter den amerikanske lancering, at spillet fik sit helt store gennembrud.

Pac-man viste hurtigt, at blive en af de første store store computerspilssucces, og spillet har efterfølgende sat sig varige spor i populærkulturen.