Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Amazon Prime på vej med mere dansk indhold i stor satsning / Microsoft advarer om USB-ormen Raspberry Robin / Forskere jubler: Har løst single source shortest path-problemet

Amazon Prime på vej med mere dansk indhold i stor satsning. Microsoft advarer om USB-ormen Raspberry Robin. Forskere jubler: Har løst single source shortest path-problemet. David Heinemeier Hansson lægger 10 millioner kroner i dansk startup. Topfolk vælter ud af Twitter.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld.

Forude venter der efter tirsdagens rabalder og kampe en ny tid for Danmark med nye mål og nye visioner. Vi tror på, at det hele nok skal gå.

Onsdagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Amazon Prime på vej med mere dansk indhold i stor satsning

Amazons streaming-tjeneste, Amazon Prime, vil skrue kraftigt op for produktionen af dansk indhold.

Ifølge MediaWatch er tjeneste på vej med fire danske serier samt en aftale med Nordisk Film.

Den tre-årige aftale betyder, at Nordisk Film vil levere en del af sit bagkatalog til Amazon Prime. Det kommer til at gælde ‘hundredevis af biblioteksfilm og børnefilm samt ret til at vise kommende biograftitler fra 2023,” hedder det.

Ifølge Amazon Prime er der tale om en af de største samarbejdsaftaler nogensinde i Norden.

Amazon Prime er allerede klar med 18 nordiske produktioner, og der er mere på vej.
”Vi vil gerne købe både drama, unscriptet, comedy, film og reality. De titler, vi offentliggør nu, har størst fokus på humor og reality, men der kommer meget mere. Det her er kun begyndelsen på det, vi vil lave til den danske befolkning,” siger Karin Lindström, der er Amazon Primes chef for ‘nordiske originals.’

Microsoft advarer om USB-ormen Raspberry Robin

Microsoft advarer om, at USB-ormen Raspberry Robin ser ud til at være en del af et større og sammenhængende økosystem af malware med forbindelser til andre malware-forbindelser.

Ormen blev opdaget i maj og regnes i dag for at være en af de største distributionskanaler for malware overhovedet.

Ifølge Microsoft er ormen blevet anvendt til at distribuere malwaren FakeUpdates, LockBit-ransomwaren, IcedID, Bumblebee og Truebot.

Du kan læse en detaljeret gennemgang af Raspberry Robin hos Microsoft her.

Forskere jubler: Har løst single source shortest path-problemet

Forskere fra Datalogisk Institut på Københavns Universitet har løst det såkaldte single source shortest path-problem.

Single source shortest path er ifølge universitetet udtryk for en matematisk opskrift over klarlægningen af den korteste rute mellem et udgangspunkt og alle andre punkter i et netværk, hvor de kan være forbindelser med negative vægte.

“Løsningen på gåden kan hjælpe elbiler med at spare på batteriet og gøre livet sværere for valutaspekulanter i fremtiden,” lyder det fra Københavns Universitet.

“"Vi har fundet en algoritme, som løser problemet i stort set lineær tid, hvilket er det hurtigst mulige. Det er et grundlæggende algoritmeproblem som er studeret siden 1950'erne og som der undervises i over hele verden. Det var også var en af årsagerne til, at vi satte os for at løse det," meddeler lektor Christian Wulff-Nilsen.

David Heinemeier Hansson lægger 10 millioner kroner i dansk startup

It-rigmanden David Heinemeier Hansson lægger 10 millioner kroner på bordet hos den danske startup Ziik, der står bag et app-baseret intranet-system.
Bag Ziik står Per Rohrdanz, Martin Simonsen og Søren Harkjær Iversen, som lancerede platformen i 2017.

Med investeringen træder David Heinemeier Hansson ind i ejerkredsen, og det er nu planen, at han skal hjælpe med til at få Ziik ud over landegrænserne.

“Her er målet, at Ziik inden for de næste par år skal udfordre de nuværende markedsledere Facebook og Microsoft, fra hvem de allerede har erobret kunder som 7-Eleven og Subway,” meddeler selskabet.

Topfolk vælter ud af Twitter

Det vælter ud med topfolk hos Twitter i kølvandet på Elon Musks overtagelse af selskabet torsdag i sidste uge.

Elon Musk gik straks efter overtagelsen i gang med at omstrukturere og rydde op i selskabet, hvor bestyrelsen er blevet afsat, topcheferne sat på porten, og store forandringer er blevet lagt i støbeskeen.

Ifølge Reuters har en række topchefer forladt selskabet i de senere dage.

De tæller annonce- og kundedirektør Sarah Personette, ‘chief people and diversity officer’ Dalana Brand, marketingdirektør Leslie Berland, produktdirektør Jay Sullivan, direktør for global salg Jean-Philippe Maheu og teknologi-direktør Nick Caldwell.

Elon Musk fyrede straks ved overtagelsen desuden CEO Paraq Agrawal, CFO Ned Segal og juridisk direktør Vijaya Gadde.
Premium
Erik Damgaards nye firma tjener millioner og stryger ind i Top 100: “Uniconta er mit comeback, og det føles fantastisk at være tilbage”