Artikel top billede

Google betaler 2,9 milliarder kroner i tracking-forlig: På vej med privacy-ændringer

Google betaler 2,9 milliarder kroner for at lukke et kæmpe søgsmål om ulovlig tracking af sine brugere.

Med et kæmpeforlig lægger Google 391,5 millioner dollar - omkring 2,9 milliarder kroner - på bordet for en gang for alle at lukke muligheden for at ende i retsalene i sagen.

Google har indgået forliget med statsadvokaterne i 40 af USA’s 50 stater.

De har været i haserne på Google på grund af den måde, som selskabet har tracket sine brugere på i perioden 2014 til 2020, hvor Google ændrede sin fremgangsmåde.

Ifølge Arstechnica anvendte Google i perioden en metode, hvor selskabet fortsatte med at tracke brugernes lokationer, selv om de havde slået lokations-tracking fra under ‘Location History.’

Det afbrød imidlertid alene trackingen i Google Maps, mens al øvrig tracking skulle slåes fra i et helt andet felt under ‘Web & App Activity.’

Google har tidligere tabt retssager i sagen - herunder i Australien i 2021.

Google er nu på vej med ændringer i sine privacy-indstillinger på baggrund af forliget.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere