Artikel top billede

Bog: Godnat og sov godt (eller dø!)

En af nattesøvnens toneangivende globale forkæmpere står bag relevant og underholdende bog, der har høstet ros fra blandt andet Bill Gates.

I årevis var det god cheftone at arbejde hårdere og endnu flere timer end alle andre – og helt OK at forvente, at medarbejderne stod til klar til at løse opgaver døgnet rundt.

Skulle nogen alligevel formaste sig til at mumle noget om, at det faktisk var meget sundt med syv-otte timer på langs hver nat, var det omtrent det samme som selv at sige op.

De seneste år er der heldigvis kommet fokus på, hvordan manglende søvn og hvile gør os usunde, ukoncentrerede, ineffektive og faktisk en smule dumme.

Sover man alt for lidt, øger det endda risikoen for udviklingen af alvorlige, kroniske sygdomme og tidlig død.

Søvn er altså ikke bare for sjov, og en af dens mest – nåja – utrættelige forkæmpere er den karismatiske hjerneforsker og psykolog Matthew Walker.

Han har optrådt i et utal af sammenhænge, og i bogen ”Derfor sover vi – Banebrydende ny viden om søvn og drømmes betydning” (eng. ”Why We Sleep) går han i dybden med et af de mest grundlæggende menneskelige behov.

Samtidig er der rigtig meget, vi ikke ved om søvn. Men i bogen gennemgår Walker det, vi trods alt har vished for eller formoder er nogenlunde sandt.

Herunder hvorfor en god nattesøvn er en af de bedste måder at forebygge alt fra fedme og depression til diabetes, Alzheimers og rod i hormonerne. Ligesom det heller ikke er det værste, man kan gøre for sin hukommelse, sin koncentrationsevne eller endda sit sexliv.

”Derfor sover vi” har høstet ros i vide kredse – blandt andet fra Bill Gates – og rummer også en masse gode råd om, hvordan man får en god nattesøvn.

For øvrigt står Walker også bag en af alle tiders mest sete Ted Talks, nemlig Sleep is your superpower – som man kan se her – samt en hel stribe andre videoer om søvn, som også ligger på ted.com.

Titel: Derfor sover vi – Banebrydende ny viden om søvn og drømmes betydning (eng. ”Why We Sleep)

Forfatter: Matthew Walker




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere