Artikel top billede

Ugen i tech: Tesla topmodel er den sikreste bil på vejene / Garmin Bounce er et GPS-ur der følger børnene allevegne / Audi underbyder konkurrenterne med ny Q8 luksusbil

Ugen i tech: Tesla topmodel er den sikreste bil på vejene / Garmin Bounce er et GPS-ur der følger børnene allevegne / Audi underbyder konkurrenterne med ny Q8 luksusbil

Tesla topmodel er den sikreste bil på vejene

Det blev til en regulær stjerne-regn over Teslas Model S, da den besøgte Euro-NCAP organisationens sikkerhedstests.

Her blev det til en topkarakter for bilen, fem stjerner i alt, mens der brilleres i flere af delkaraktererne, såsom ’aktive sikkerhedssystemer’, hvor der sættes ny rekord med 98 ud af 100 mulige points.

Den samlede sikkerhedsscore lander på 92 procent, som gør Tesla model S til den, samlet set, sikreste bil på vejene ifølge den europæiske sikkerhedsorganisations test-regime.

Til sammenligning er Teslas Model Y næstbedst med sine samlede set 91 procent, mens Hyundai Ioniq 6 for nyligt er strøget ind foran Tesla Model 3 på tredjepladsen med en samlet score på 88 procent.

Målt på førersikkerhed alene, er det endnu en Tesla der dominerer, Model X, med en score på 98 points i disciplinen.

Garmin Bounce er et GPS-ur der følger børnene allevegne

Garmins nyeste smartwatch er tiltænkt børn (og bekymrede forældre), som i smart-uret ’Garmin Bounce’ får et smartwatch med indbygget mobil-forbindelse.

Her får ungerne et hårdført, svømmeegnet smart-ur med en farveskærm på 1,3 tommer. Det kan tracke motions-aktiviteter, samt gamificere antallet daglige skridt, træningsøvelser, aktive minutter og gennemførte tjanser samt måle søvnrytmer.

Af øvrige ur-funktioner kan fremhæves alarmer, stopure samt særlige indstilllinger, såsom ’forstyr ikke’ til klasseværelset eller under nattesøvnen.

Her får forældre samtidig mulighed for at følge børnenes placering i realtid via mobil- og GPS-systemerne, mens de kan kontaktes via sms- eller talebesked.

Det hele kræver en dog en konto igennem Garmins Jr.-app, hvor mobilforbindelse kræver et abonnement til 90 kroner per måned eller 900 om året. Uret skal samtidig lades op hver anden dag.

Garmin Bounce er i handlen nu til en pris på 1399 kroner.

Audi underbyder konkurrenterne med den nye Q8 E-tron

Audis nye top-SUV, Q8 e-tron, er billigere end de øvrige premium-konkurrenters elbiler. Det fremgår af den netop oplyste prisliste, som debuterer ved 699.990 kroner for Q8 e-tron 50 og 729.990 kroner for coupé-varianten SQ8 e- tron 50, tidligere kendt som ’Sportback’.

For yderligere 40.000 kroner kan begge modeller anskaffes i ’55’ versionen med 68 flere hestekræfter (408 i alt) og et 106 kWh batteri i stedet for i 89 kWh.

Hermed underbyder Audi umiddelbart premium-konkurrenterne i samme vægtklasse som BMW iX, Polestar 3 eller Jaguar i-Pace.

Selvom navnet er nyt, er modellen dog et facelift af en gammel kending, Audis ’e-tron’ SUV, som har været i Audis modelprogram siden 2019.

Med opdateringen er både batteri, ladesystem og aerodynamik overhalet markant, hvilket giver op til 600 kilometers rækkevidde alt efter model. Opladning fra 10 til 80 procent klares på en halv time.