Itera neddrosler udviklings-afdeling

Den norske konsulentvirksomhed Iteras danske afdeling satser på tungere konsulenter. Itera har indledt et skifte i takt med udviklingen generelt, og fremover skal konsulenterne være mindre teknokrater og have større kompetencer inden for organisationsudvikling.

Konsulenthuset Itera vil have tungere hoveder i organisationen.

Den danske afdeling af det norske konsulenthus er i gang med et skifte, der ifølge direktøren afspejler udviklingen både i teknologi og ude i virksomhederne.

Der skal i stadig mindre grad bruges krudt på udvikling af skræddersyede løsninger. Det skyldes, at de store leverandører har systemer, der kan det meste.

I stedet skal krudtet bruges på implementering og at skabe sammenhæng mellem systemerne.

- Vi ser en stigende kompleksitet i det, som kunderne efterspørger. Derfor har vi valgt at fokusere på lidt tungere konsulenter, siger administrerende direktør John Aalling.

Starter ny afdeling

Itera har valgt at satse på løsninger fra IBM og Microsoft og opgraderer internt ved at uddanne og certificere medarbejdere i deres teknologi.

Desuden er der internt oprettet en afdeling, hvor konsulenterne primært skal beskæftige sig med kundernes udvikling og brug af it end teknikken bag.

Itera har ansat en chef for afdelingen, og i den kommende tid vil der blive ansat flere.

- Vi skal være flere og skal specielt ind at arbejde lidt højere i værdikæden hos kunderne - og altså også med at understøtte en succesfuld implementering af den it, vi leverer, siger John Aalling.

Itera Aps Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning15,114,5
Resultat af primær drift (EBIT)0,80,5
Resultat før skat 0,70,4
Resultat0,40,2
Egenkapital2,62,1
Antal ansatte1922
For to til tre år siden leverede Itera primært portalløsninger baseret på eget system, Site In A Box, og fakturerede mange udviklingstimer.

- Kigger man to til tre år frem, at vil de overvejende ydelser bestå i at konfigurere produkterne, integrere dem og levere succesen i organisationen, siger John Aalling.

Det er også medvirkende til, at Itera lægger sig tæt op af store producenter som IBM og Microsoft og lader dem om udviklingen af systemerne.

Forår i markedet

Konsulenthuset har i 2004 haft en vækst i omsætningen fra 14,5 millioner til 15,1 millioner kroner.

Flere ansatte er det ikke blevet til i det forløbne år, hvor antallet af medarbejdere er faldet fra 22 til 19.

Direktøren vurderer, at udsigterne for 2005 er gode.

- Andet halvår har udviklet sig meget positivt. Den træghed, som indtraf tidligt i 2004 og før, er væk. Kunderne er i markedet for at investere, siger John Aalling.

Væksten skal ifølge direktøren findes i de tre sektorer: Den finansielle branche, sundhedssektoren og den offentlige sektor.

Han ønsker ikke at oplyse konkrete mål for væksten i 2005 men glæder sig især over, at kommunalreformen stort set er faldet på plads, og at det er sket forholdsvis hurtigt.

Ifølge John Aalling har det givet kommunerne den fornødne ro til, at de også er gået i gang med at afgive konkrete ordrer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere