Jysk intranet på fremmarch i hovedstaden

Den jyske softwareproducent Intranote udfordrer produkter fra Microsoft og IBM med jysk snilde. Mere end 70 kommuner, Lego og Jysk-koncernen står på kundelisten. Fremmarchen kører efter stolte jyske traditioner med 100 procent egenfinansiering.

Det jyske softwarehus Intranote opgraderer styrken på Sjælland.

En enkelt mand har i to år kørt kontoret i København og har hentet støtte fra hovedkvarteret i den gamle papirfabrik i Silkeborg. Nu opgraderes i første omgang til i alt fire mand.

Den ene halvdel af stifterduoen, Søren Rust Nielsen, er også selv flyttet til hovedstaden.

- Vi har været herovre i en periode og opbygget et kundegrundlag, så nu er der basis for at lave kundeudvidelsen og have ressourcerne herovre til at servicere de nuværende kunder og de nye, som kommer til, siger Søren Rust Nielsen.

Stort kondepotentiale

Intranote har tilkæmpet sig en stærk position, især blandt kommunerne, med eget produkt. Produktet, Intranote, startede som en ren intranet-løsning og er siden blevet udvidet til også at kunne håndtere internetsider og ekstranet.

Mere end 70 kommuner har valgt Intranote frem for løsninger som for eksempel Lotus Notes og Sharepoint Portal Server fra giganterne IBM og Microsoft.

Blandt kunderne er også Lego, hvis 8.500 medarbejdere over hele verden bruger Intranote. Også Lars Larsens Jysk-koncernen benytter Intranote i 16 lande.

Omkring 260 løsninger har Intranote implementeret i alt i virksomhedens mindre end fem-årige levetid med en god spredning i kundekredsen blandt både offentlige institutioner og private virksomheder.

Intranote A/S Årsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning16,913,5
Resultat af primær drift (EBIT)1,20,5
Resultat før skat 1,00,3
Resultat0,70,2
Egenkapital2,01,2
Antal ansatte2117
Kun omkring en tredjedel af kunderne findes imidlertid øst for Storebælt.

- Det vil vi godt ændre på. Der er et stort kundepotentiale herovre, siger Søren Rust Nielsen.

Fremmarch på jysk

Der er nu to personer dedikeret til projektledelse og to til salg på det københavnske kontor.

Øvrige forstærkninger kan komme på tale, men Intranote udvider ikke for enhver pris.

- Det bliver på den jyske måde, vi udvider. Vi har meget fokus på overskud, så vi selv har penge til at videreudvikle Intranote. Og det gør så også, at udvidelsen vil ske i den takt, som ordrerne kommer ind, siger Søren Rust Nielsen.

Det er ifølge direktøren helt i overensstemmelse med den opskrift, som de to stiftere har fulgt fra begyndelsen i 2001.

Alle udviklingsomkostninger bliver således ført direkte på driften i regnskabet, og der bliver ikke hentet kapital ind udefra.

Sideforretning brugt til finansiering

Intranote begyndte under navnet selskabsnavnet It-portal.dk, hvor der blev solgt og implementeret økonomisystemer fra Navision og desuden solgt hardware.

De aktiviteter finansierede udviklingen af produktet Intranote.

- Det var et levebrød, indtil produktet selv kunne finansiere videreudviklingen 100 procent, siger Søren Rust Nielsen.

Økonomisystemer og hardware-salg blev lagt på hylden i begyndelsen af 2003, hvor aktiviteterne blev solgt fra.

Søren Rust Nielsen forventer et godt finansår for Intranote i 2005 med vækst i omsætningen.

- Men det er ikke et mål i sig selv at få mange ansatte. Der vil være fokus på udvidelse og det vil ske på Sjælland, siger Søren Rust Nielsen.

Kommunereformen har på to måneder kastet 25 ordrer af sig på et projektstyringsværktøj, der specielt er udviklet til anvendelse i forbindelse med kommunesammenlægninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere