Parti: Kom med klart patentsvar, Fogh

Enhedslisten vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til at melde klart ud, om Bill Gates og han diskuterede softwarepatenter, da Microsoft-stifteren i november besøgte Danmark. Statsministerens hidtige udmeldinger stemmer nemlig ikke overens med et takkebrev fra Bill Gates.

Enhedslistens it-ordfører Per Clausen vil have statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) til i Folketinget at svare på, om Bill Gates og han diskuterede softwarepatenter eller ej.

Det sker efter, at Microsofts grundlægger, Bill Gates, besøgte Danmark i november 2004, hvor han mødtes han med statsministeren.

I februar rullede historien i medierne om, at Bill Gates på dette møde skulle have sagt, at det kunne blive nødvendigt for Microsoft at trække sig ud af Danmark.

Hvis Europaparlamentet afviser et forslag om bedre muligheder for europæiske virksomheder for at udtage softwarepatenter, ville Bill Gates måske være nødt til at flytte Microsoft Business Solutions udviklingsafdeling ud af Danmark.

Anders Fogh afviser
Statsminister Anders Fogh Rasmussen har senere afvist, at der skulle være fundet sådan en ordveksling sted på mødet.

Udmeldinger fra Microsoft i blandt andet et takkebrev fra Bill Gates har derimod været mere tvetydige. Derfor beder Per Clausen nu statsministeren komme med et klart svar i Folketinget.

- Der er modsætninger mellem, hvad Fogh har sagt, og hvad der står i det brev. Så inden nogen går ud og siger, at statsministeren er løgnagtig, så synes vi, han skal have lov til at forklare sig, siger Per Clausen.

Han mener, det mest passende sted for den forklaring vil være i Folketinget, fordi man der må regne med at få den rigtige.

- Det ser mystisk ud, så derfor må vi undersøge, hvad der er sket, siger Per Clausen.

Per Clausens spørgsmål:
"Da det åbenbart kniber for statsministeren at huske, hvad det er, han konkret har diskuteret med Microsofts leder, Bill Gates, da denne var i København sidste år i november, bedes ministeren oplyse, om det er en ukorrekt sammenfatning af mødets indhold, når Bill Gates i et takkebrev til ministeren (offentliggjort i Computerworld den 11. marts 2005) skriver:

'Jeg satte pris på vores diskussion af vigtigheden af forskning og udvikling og behovet for at forbedre patentbeskyttelsesprocessen for intellektuelle rettigheder', samt om det er i overensstemmelse med den fulde sandhed om mødet, når ministeren til Ritzau (den 15. februar) udtaler:

'Det har han (Bill Gates) ikke gjort på noget møde med mig. Jeg kan slet ikke bekræfte den udlægning, slet ikke. Det har vi slet ikke været inde på. Nej.'"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere