Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Sundhed er løftestang for WM-Data

Forretningsområdet sundhed er den af de sunde grene, der har vokset sig tykkest, mens WM-Data i de senere år har skåret visne grene og vildskud af. Koncernen fremstår ifølge økonomidirektøren bedre rustet til både at klare kommende opture såvel som nedture.

WM-Datas strategiske satsning på sundhed som forretningsområde er på kort tid blevet et hit for konsulentvirksomheden.

Siden 2002 har WM-Data arbejdet på at vende udviklingen i selskabet. De dårligste forretningsområder er skåret fra, og fokus er blevet rettet mod de områder, hvor konsulenthuset er mellem de tre bedste - eller har mulighed for at blive det.

I den sammenhæng står sundhed som et fyrtårn, og økonomidirektør Henrik Buchholt Bach luner sig over, at forretningsområdet er vokset fra 15 til 100 ansatte på et år og bidrager positivt på bundlinjen.

- Healthcare er vigtig, fordi den er et af vores strategiske satsningsområder. Vi har fået nogle nye kernekompetencer, og det er et område i vækst, siger økonomidirektør Henrik Buchholt Bach.

Farvel til glade halvfemsere

I omsætning bidrager forretningsområdet med i omegnen af 65 millioner kroner og på bundlinjen med mellem fem og seks millioner kroner før skat i koncernregnskabet for 2004, oplyser økonomidirektøren.

De godt 60 medarbejdere på området stammer fra opkøb af B-Data, mens resten er hentet fra egne styrker og nyansættelser.

Positivt og kraftigt forbedret cash-flow i koncernen og forbedret indtjening står som resultatet af de to bærende søjler i WM-Datas strategi for at vende udviklingen: Fokus på kerneforretningen og en tilpasning af omkostningerne.

- Vi har tilpasset vores omkostningsstruktur til nutiden og ikke til de glade 1990'ere, siger Henrik Buchholt Bach.

WM-Data Danmark A/SÅrsregnskab
Millioner kroner20042003
Omsætning736,0826,1
Resultat af primær drift (EBIT)23,613,7
Resultat før skat 21,611,9
Resultat13,47,6
Egenkapital116,6103,2
Antal ansatte710703
WM-Data har blandt andet over tre år nedbragt kontorarealerne med næsten 15.000 kvadratmeter, der indgåes kortere lejekontrakter og mere fleksible leasingaftaler på biler.

Axapta går frem

Der er rent administrativt skåret ned, så der stort set er det samme antal medabejdere til at servicere stort set det samme antal konsulenter.

- Vi har så at sige taget vores egen medicin og investeret i nye systemer og processer, og vi satser på større variabilitet, så vi bedre kan følge med både når det går op, og når det går ned, siger Henrik Buchholt Bach.

Af andre forretningsområder, der er gået frem, fremhæver økonomidirektøren Axapta, hvor WM-Data har haft en organisk vækst på 25 procent. Omsætningen på Axapta-løsninger er cirka 80 millioner kroner.

Det største forretningsområde i WM-Data er systemudvikling, der laver systemer baseret på .Net, Java, Oracle med videre. Systemudvikling omsætter i niveauet 200 millioner kroner.

Blandt de områder, som er skåret væk eller reduceret kraftig er handel med hard- og software, Citrix, sikkerhed og ESDH.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere